Maak van je Facebook en Instagram een mooi visitekaartje voor je winkel

juli 6, 2022

Post image for Maak van je Facebook en Instagram een mooi visitekaartje voor je winkel

Er is altijd een kans dat een (potentiële) klant op je Facebook of Instagram pagina terecht komt. Dan is het fijn als die pagina’s een prachtig visitekaartje van je winkel zijn. Kijk nog eens goed naar je eigen Facebook timeline en Instagram feed en vraag je af of die zo’n mooi visitekaartje zijn. Of al die berichtjes die je er zelf opzet of door anderen op laat zetten wel een goed beeld geven van wie of wat je bent. Wij zien oneindig veel pagina’s en berichtjes en we kunnen wel zeggen dat het antwoord meestal ‘nee’ is. Vooral content clubs plaatsen een heleboel onzin waar echt niemand op zit te wachten en waar je zeker geen fans mee maakt.

Hoe kan het dan wel? Benut het budget dat je nu aan al die content leveranciers besteedt om in de eerste plaats mooie foto’s van je winkel te laten maken. Liefst zo veel mogelijk en liefst mooi gestyled door iemand die daar verstand van heeft en gefotografeerd door een fotograaf die vaker interieurs fotografeert en ook een beetje snapt wat je nodig hebt voor Facebook en Instagram. Gebruik die foto’s als basis voor je pagina’s en combineer ze met mooie quotes en hele goede foto’s van brillen die je altijd allemaal in dezelfde stijl laat fotograferen. En als je ervoor ‘in’ bent met hele goede relevante foto’s van jezelf of van (leden van) je team. Er bestaan apps waarin je voordat je echt gaat posten, je foto’s alvast mooi kunt rangschikken zodat je vooraf lekker kunt schuiven en precies weet hoe het er straks uit gaat zien. Vervolgens gebruik je diezelfde app om je posts te programmeren zodat je in een paar uurtjes je Facebook en Instagram voor de komende weken weer helemaal geregeld hebt. Veel posten is helemaal niet nodig. Als je het nog een beetje leuker wilt maken, plan je zo nu en dan ook een leuke story in.

Vermijd alle plaatjes en aangeleverde content van leveranciers of marketingclubs. Die zijn misschien goed voor die leveranciers zelf en leuk voor die content clubs omdat ze eraan verdienen maar slecht voor je Facebook en Instagram pagina’s. Ze maken je pagina’s met al die verschillende stijlen en boodschappen alleen maar rommelig en dat is nu precies wat je moet proberen te voorkomen. Bovendien posten die content clubs dezelfde content bij meerdere opticiens en ook dat is geen goed idee. Het is juist belangrijk dat je zelf 1 eigen stijl en 1 boodschap laat zien precies zoals ook in je winkel zelf je eigen stijl belangrijk is. Het moet zo werken dat de eventuele bezoeker van je Facebook of Instagram pagina denkt, hé, wat een toffe winkel, daar ga ik eens een keertje kijken. Allemaal niet zo moeilijk en wil je er meer over weten of support bij het opzetten of maken van zo’n pagina dan helpen we je via NanaWoody&John natuurlijk altijd graag. Vragen kan je altijd mailen aan support@nanawoodyandjohn.com.        

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: