Meer en nieuwe (potentiële) klanten bereiken met sociale media

juli 7, 2022

Post image for Meer en nieuwe (potentiële) klanten bereiken met sociale media

Met een organische post op Facebook of Instagram bereik je niet alleen heel weinig mensen maar ook nog eens steeds dezelfde. Meta (het moederbedrijf achter Facebook en Instagram) bied je een andere en veel betere mogelijkheid om veel meer mensen en bovendien steeds andere mensen te bereiken. Mensen in de omgeving van je winkel die wellicht nog nooit van je gehoord hebben en dus nooit aan je zullen denken op het moment dat ze een opticien nodig hebben of gewoon weer eens een nieuwe zonnebril willen kopen. Met een goede advertentie op Facebook en Instagram bereik je voor een bescheiden budget gemakkelijk 10.000 potentiële klanten. Bij NanaWoody&John plaatsen we jaarlijks honderden van zulke advertenties voor merken en winkels en leren we iedere dag beter wat wel en wat niet werkt. Bovendien hebben we regelmatig overleg met Meta (Facebook en Instagram) over nieuwe ontwikkelingen en opties.  

Stel je reserveert jaarlijks een redelijk budget voor online advertenties en bereikt daarmee wekelijks 10.000 mensen dan zien in een jaar tijd dus ruim 500.000 mensen je winkel langskomen. Dat zullen deels dezelfde mensen zijn maar dankzij goede targeting ook deels weer anderen. Simpel gezegd, voor Cazal spreek je een andere doelgroep aan dan voor bijvoorbeeld Silhouette of Lunor.

Adverteren is bij far de beste manier om sociale media in te zetten maar het is wel essentieel dat je het goed doet anders is het water naar de zee dragen. De advertentie moet de doelgroep aanspreken, de doelgroep moet goed gedefinieerd worden, de content moet kloppen en soms is een goede landingpage belangrijk.

Wie zichzelf wil kietelen kiest als doelstelling veel likes. Marketingbureaus die hun klanten willen imponeren doen dat ook graag. Het ziet er leuk uit al die likes maar het is totaal onbelangrijk. Beter kies je bij je advertenties voor bereik of verkeer zodat òf extra veel mensen je advertentie zien (goed voor je naamsbekendheid) òf veel mensen op ‘meer informatie’ klikken en naar een landing page of bijvoorbeeld een showroom met meer (zonne)brillen gaan.

Wil je er meer over weten? Vragen stellen kan en mag altijd via support@nanawoodyandjohn.com.       

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: