Jaaroverzicht Deel 4

januari 3, 2019

Post image for Jaaroverzicht Deel 4

Concepten en strategieën zijn mooi en belangrijk maar uiteindelijk gaat het toch altijd om de mensen die ze bedenken en uitvoeren. Ook afgelopen jaar waren er weer heel wat interessante personele mutaties. Safilo verving CEO Luisa Delgado door Angelo Trocchia en stelde in de persoon van Andrea Bulgarelli een nieuwe Directeur Digital Transformation aan. Dat laatste laat maar weer eens zien dat online nog steeds aan belang wint en dat zagen we niet alleen bij Safilo. Ook bijvoorbeeld Hans Anders investeerde erin met de aanstelling van Bram Bruijns als Directeur Omnichannel. Komono versterkte het management met Charlotte en Michael Arts. Katharina Schlager van Andy Wolf verraste iedereen door haar vertrek aan te kondigen. Stefano Barizza neemt bij de Oostenrijkse brillenmakers als nieuwe Head of Design het stokje over. Rob Tokkie volgt Marc Asselbergs op bij de NUVO waar ook Norbert Hofstede, Pieter Vloet en Serge Greving toetraden tot het bestuur. Frank Cornelis is de nieuwe Managing Director bij Silhouette Benelux waar Christian Claerhout vertrok.

Niet alleen in Nederland openden, verbouwden of verhuisden er winkels. Dior zorgde voor een primeur door in Parijs als eerste modemerk een eigen optiekzaak te openen en warenhuis Selfridges deed hetzelfde in haar megastore in Londen. Bedrijven deden ook mee. Menrad nam haar intrek in het markante Van Nelle gebouw in Rotterdam en Nelleke van der Linde in het al even karakteristieke voormalige KPN gebouw in Den Haag waar ze regelmatig sfeervolle inkoopdagen voor Andy Wolf, DITA en Barton Perreira organiseert. Rodenstock blijft natuurlijk in Groningen maar heeft nu ook een heel fijn pied à terre in Houten en Eye Supply opende een sfeervol kantoor met volop ruimte voor groei in Rotterdam. Ook hier zijn opticiens meer dan welkom!

Nieuwe licenties waren er ook zoals die van Bally en Victoria’s Secret voor Marcolin, Walt Disney voor Italia Independent, Paul Smith voor Cutler and Gross en, behoorlijk spectaculair, Victoria Beckham dat naar Marchon gaat. Marchon was ook de grote winnaar bij de Silmo d’Or Awards waar het maar liefst twee Awards won en BBGR, Zeiss en Essilor eveneens in de prijzen vielen. Bij de NanaWoody&John Awards ging Optiek Van Wely uit Roosendaal met de Award voor Best Store Design naar huis en waren er onderscheidingen voor ECO Eyewear (duurzaamheid), HOYA Yuniku (innovatie), Zeiss UV Protection (preventie en bescherming), Essilor X series (lens design en technologie), Anne & Valentin (monturen) en Chloé (zonnebrillen). De avond in de Harbour Club in Amsterdam kreeg volop publiciteit met als slagroom op de taart een geweldige recensie in de populaire rubriek Schuim in het Parool.

NanaWoody&John zorgt sowieso voor steeds meer publiciteit. Afgelopen jaar o.a met items over de trends bij Libelle TV en in de regionale dagbladen, door samenwerkingen met social influencers, met een prachtige gedrukte tribute aan Cazal en met de start van de Eyes Never Lie campagne die inmiddels goed op stoom is en dit jaar een vervolg krijgt. DITA maakte ons allemaal blij door een sponsorcontract met Red Bull Aston Martin en dus met onze Nederlandse held Max Verstapen af te sluiten. Komono zorgde voor een stunt door de halve Nederlandse optiek blauw te kleuren en REVO hield de gemoederen maandenlang bezig met de Volvo Ocean Race waarin het Team Brunel sponsorde. Serengeti liet in Zuid-Afrika weer zien wat het waard was toen het Nuon Solar Team daar de Sosal Challenge won.

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: