Inspelen op veranderend consumentengedrag (deel 2)

september 29, 2020

Post image for Inspelen op veranderend consumentengedrag (deel 2)

Zoals we gisteren al bespraken, is de moderne consument een andere dan die van pakweg 30 jaar geleden. De klant is minder of helemaal niet loyaal, wil verleid en vermaakt worden en is, aangespoord en geprikkeld door alle mogelijke (sociale) media, voortdurend op zoek naar nieuwe avonturen en beleving.

NanaWoody&John speelt daar op in. Wie de website www.nanawoodyandjohn.com of de sociale media van het platform bezoekt, zou snel kunnen denken dat het hier alleen om een blog over brillen en zonnebrillen gaat maar de schijn bedriegt.

NanaWoody&John is in de eerste plaats een advertentieplatform. Het adverteert wekelijks met participerende merken en de winkels die die merken verkopen en heeft daarvoor een zorgvuldig uitgedacht concept ontwikkeld. Het platform bereikt, voornamelijk met de advertenties, nu al wekelijks tenminste 100.000 consumenten waarvan er gemiddeld zo’n 5.000 doorklikken naar de website waar ze meer informatie, ‘beleving’ en direct ook de bij NanaWoody&John aangesloten winkels vinden die de geadverteerde merken verkopen.

Alle blogs, posts, stories, samenwerkingen met andere media en merken, events en de vele vermeldingen online en in tijdschriften zijn belangrijk voor de ontwikkeling van de naamsbekendheid en het imago van het platform maar wegen wat direct bereik en impact betreft niet op tegen de advertenties. Die zorgen daadwerkelijk voor traffic en dat is waar het NanaWoody&John om te doen is.

En hoewel de advertenties het belangrijkst zijn, versterkt de combinatie van alle elementen elkaar en zorgt zo voor een maximaal bereik en de autoriteit die nodig is om de consument te overtuigen.

Die consument moet dagelijks verleid en naar de winkels geleid worden en waarmee kan dat beter dan met de prachtige producten die de aangesloten opticiens verkopen. Alle brillen en zonnebrillen in de advertenties zijn door NanaWoody&John zelf gefotografeerd en worden behalve voor de advertenties ook voor de eigen blogs en posts, voor sociale media posts van aangesloten opticiens en door mode- en lifestylemagazines gebruikt.

Last but not least organiseert het platform events zoals het Fête de la Vue in Grand Hotel Huis ter Duin en Buying Days waar de participerende merken en de aangesloten opticiens elkaar kunnen ontmoeten. Daarover morgen meer in deel 3 van deze trilogie over veranderend consumentengedrag en hoe daarop in te spelen.  

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: