Inspelen op veranderend consumentengedrag (deel 3)

september 30, 2020

Post image for Inspelen op veranderend consumentengedrag (deel 3)

Merken in de optiek investeren van oudsher vooral in business-to-business communicatie en besteden hun budgetten meestal aan vakbeurzen en vaktijdschriften. De gedachte daarachter is echter achterhaald en stoelt op wat we afgelopen maandag beschreven. Mijn ouders maakte het niet uit welke merken of collecties ‘hun’ opticien verkocht. Dat lieten ze graag aan hem over. De huidige mondige consument denkt daar echter anders over en laat zich gemakkelijk verleiden om van opticien te wisselen als hij of zij ergens anders iets aantrekkelijks ziet. Die trend zal niet af maar eerder toenemen en de verleidingen om iets anders te proberen zijn dankzij het enorme aanbod en vooral slimme nieuwe spelers enorm.

Juist daarom is het belangrijk nu te investeren in consumentenreclame en dankzij sociale media is dat ook gemakkelijker dan ooit. Weliswaar is het aanbod gigantisch en is het niet eenvoudig je te onderscheiden maar tegelijkertijd hebben we als zelfstandige opticiens de mooiste brillen en zonnebrillen en kunnen we beter dan ooit en zeer gericht de juiste doelgroepen aanspreken.

Tegelijkertijd is het om redenen van tijd, kennis, energie en budget, voor zowel merken als opticiens verstandig om samen te werken. Al is het alleen maar om gelijke tred te houden met de verticale integratie bij leveranciers met eigen winkels en eigen webshops.  

Het NanaWoody&John concept is gebaseerd op die samenwerking en op de noodzaak de consument te verleiden met de mooie collecties in de winkels. Die klant komt niet meer zo vanzelfsprekend en automatisch als mijn ouders vroeger maar moet en wil verleid worden. Dat lukt niet met een website of Facebook en Instagram pagina met een minimaal bereik.

Merken en zelfstandige opticiens kunnen samenwerken om de aandacht van de consument te trekken en vast te houden door bereik te creëren en met autoriteit, de juiste tone of voice, het juiste (beeld)materiaal en een professionele inzet van de beschikbare middelen te communiceren.

Om die samenwerking te optimaliseren organiseert NanaWoody&John ook events en buying days zoals 1 keer per jaar het NanaWoody&John Fête de la Vue Gala voor pers, opticiens en vertegenwoordigers van de aangesloten merken in Grand Hotel Huis ter Duin te Noordwijk dat als Corona het toelaat in november plaats zal vinden en verspreid over het jaar en het land een aantal regionale ‘buying days’ waar leveranciers en opticiens elkaar kunnen ontmoeten, er ingekocht en inspiratie opgedaan kan worden.

La Fete de la Vue

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: