Traditionele en nieuwe beurzen, events en awards en hoe veranderende regels ook onze branche beïnvloeden

december 28, 2023

Post image for Traditionele en nieuwe beurzen, events en awards en hoe veranderende regels ook onze branche beïnvloeden

De beurzen leken afgelopen jaar weer een beetje op te krabbelen na de Corona jaren waarin meerdere edities eerst verplaatst en later zelfs helemaal gecancelled moesten worden. In eigen land organiseerde de BOLD een al goed bezochte voorjaarsbeurs waarbij ook NanaWoody&John zich aansloot en dat bleek uiteindelijk de opmaat voor een nog veel grotere en drukkere najaarsbeurs die maar liefst 2.750 bezoekers trok. En dat had weer tot gevolg dat we in september van volgend jaar de 2e editie van de BOLD XXL krijgen. Dit keer in de Brabanthallen in Den Bosch want om alle stands een plek te geven is meer ruimte nodig.

In het buitenland trok de OPTI in München in januari alweer 15.000 bezoekers, volgde de MIDO in Milaan een paar weken later met 35.000 bezoekers en leek vooral de compleet vernieuwde en opgefriste SILMO in Parijs met 31.000 bezoekers in oktober weer ouderwets succesvol. Mooie bezoekerscijfers maar nog altijd veel minder dan voor Corona dus er is nog wat werk aan de winkel voor de beurzen.

Voor wie de beurs in New York soms of altijd een mooi excuus was voor een bezoekje aan de Big Apple, is er minder goed nieuws. Komend jaar wordt de beurs nog gehouden maar daarna verhuist de Vision Expo naar Florida. Ook leuk natuurlijk maar toch wel heel wat anders dan New York.

Andere events die opvielen waren onze eigen NanaWoody&John Day at the Beach met een geweldige modeshow rondom het zwembad van Beachclub Bernie’s op het strand van Zandvoort en meer recent de sfeervolle Day & Night at the Club in The Harbour Club in Amsterdam. Die avond kreeg Zeiss een Award voor de Zeiss Convention in Berlijn die wat ons betreft het event van het jaar was en de toon zette voor de optiekevents van de toekomst. MC Brainpower werd er als liefhebber van brillen en onbezoldigd ambassadeur uitgeroepen tot Brildrager van het Jaar en ook dat was zeer terecht. Marchon kreeg een Award voor de online Calvin Klein campagne die in 2024 weer een vervolg krijgt.

En nu we het toch over Awards hebben….tijdens de SILMO werden traditiegetrouw de SILMO d’Or Awards uitgereikt en tijdens de MIDO kreeg Marchon een onderscheiding voor de meest duurzaam gebouwde stand.

Over duurzaamheid gesproken…het veelbesproken PFAS blijkt ook in brillenglazen en contactlenzen te zitten en dat mag straks niet meer. We horen er weinig over maar nemen aan dat er achter de schermen hard gewerkt wordt aan oplossingen en nieuwe glazen en contactlenzen zonder PFAS.

ECO Eyewear werd dit jaar het eerste carbon-neutrale brillenmerk ter wereld en tijdens een bezoek aan MOREL zagen we met eigen ogen hoe er daar en op veel meer plekken gewerkt wordt aan meer duurzame productiemethoden. Productie wordt bijvoorbeeld weer in eigen huis gedaan waarbij er zoveel mogelijk gebruik gemaakt wordt van lokale leveranciers.

Allemaal ontwikkelingen met grote en kleine gevolgen voor onze branche. Morgen meer!     

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: