Pearle, Eye Wish en Hans Anders lopen vooruit op goedkeuring Sectorplan

mei 4, 2020

Post image for Pearle, Eye Wish en Hans Anders lopen vooruit op goedkeuring Sectorplan

Tot verrassing van iedereen die zich dagelijks met de actuele ontwikkelingen rondom de Corona regels voor de optiekbranche bezighoudt, meldde WNL maandagmorgen vrolijk dat opticiens in Nederland weer volledig open zijn. Meerdere media volgden met dezelfde informatie die waarschijnlijk van de UFON komt en mogelijk te danken is aan het feit dat de grootwinkelbedrijven weer open zijn en oogmetingen aanbieden zonder dat ze daarbij in alle gevallen de ‘heilige’ 1,5 meter kunnen garanderen. Die ‘veilige’ afstand wordt, conform de UFON richtlijn en zoals de informatie op de website van bijvoorbeeld Pearle aangeeft, waar nodig vervangen door tussenschermen en het aanbieden van mondkapjes.

Medewerkers melden desgevraagd zonder blikken of blozen dat de werkwijze met mondkapjes goedgekeurd is door het RIVM maar voor zover ons bekend is daarvan geen sprake en houdt het Ministerie van VWS tot nu toe vast aan de 1,5 meter afstand. Wel is de wens om met mondkapjes te werken ook opgenomen in het Sectorplan dat vorige week door de NUVO ingediend is maar nog niet goedgekeurd door de overheid. Zowel de media als Hans Anders, Pearle en Eye Wish lopen dus vooruit op de eventuele goedkeuring en zorgen zo voor de nodige verwarring.

Oogmetingen kunnen veilig uitgevoerd worden als er 1,5 meter afstand gehouden wordt en contactlensaanpassingen en controles zijn net als optometrische onderzoeken nog altijd niet toegestaan ondanks de voorbarige mededeling van WNL. Het lijkt daarom wijs de koers van de NUVO en haar partners te volgen en te wachten op de reactie van het Ministerie en géén voorschot te nemen op die beslissing zoals de grootwinkelbedrijven nu wel lijken te doen. Overigens hebben ook de UFON leden het ingediende Sectorplan ondertekend en is er branchebrede overeenstemming over hoe er, na goedkeuring, gewerkt kan en mag worden.       

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: