Wat opviel op de MIDO

februari 7, 2024

Post image for Wat opviel op de MIDO

Traditiegetrouw bediende de MIDO de hele optiekindustrie met maar liefst zeven hallen waarvan wij er een paar niet of nauwelijks gezien hebben zoals die met indrukwekkende en ongetwijfeld innovatieve machines voor de productie van monturen en contactlenzen en maar liefst 2 “Far East’ hallen met Aziatische brilproducenten.

Ons vond je natuurlijk vooral in de ‘fashion & design’ hallen. Silhouette viert dit jaar de 25ste verjaardag van de Titan Minimal Art en deed dat ook deze beurs natuurlijk weer op een originele manier waarbij het refereerde aan die 25 jaar waarin deze lichtgewicht bril zelfs vele reizen in de ruimte maakte. Er was zelfs een astronaute in opleiding op de stand! Natuurlijk gaan deze verjaardag en de nieuwste modellen van de TMA ook in de Benelux nog veel aandacht krijgen maar daarover later meer.

Wij waren direct verliefd op het Braziliaanse Lapima dat we dit keer meer uitgebreid bekeken hebben. De sensuele vormen en het mooie materiaalgebruik zullen liefhebbers zeker aanspreken. Echt een merk om je mee te onderscheiden.

De relaunch van Italia Independent stelde niet teleur. De vibe van het merk is onveranderd en de kwaliteit aanzienlijk verbeterd. De commerciële modellen en de met AI geproduceerde campagne zullen een jonge doelgroep zeker goed bevallen.

Niet op de beurs maar in de stad besteedden we een hele middag in het hoofdkwartier en de showroom van EssilorLuxottica met mooie presentaties voor alle merken en producten die mede dankzij indrukwekkende technologie echt tot leven kwamen. Interessant om met elkaar te brainstormen over hoe we al die (merk)beleving ook in de winkels kunnen creëren.

De nieuwe Italiaanse eigenaren van Henry Jullien presenteerden een volledig vernieuwde en veel modernere collectie van dit prachtige merk zonder ook maar iets af te doen van de bekende kwaliteit. Het merk krijgt nu ook in Nederland een nieuwe start met veel publiciteit. Mooi!

Minder mooi vonden wij de met de nodige Italiaanse bombarie aangekondigde ‘Academy’ waar we volgens de vooraankondiging door experts zorgvuldig geselecteerde merken zouden vinden maar waar in werkelijkheid allerlei gevestigde merken zoals bijvoorbeeld Andy Wolf en Emmanuelle Khanh een standje ter grootte van een postzegel hadden. Zeker voor een merk als Andy Wolf, waarvan de stand altijd een luidruchtig middelpunt op de internationale beurzen vormt, was dat op zijn zachtst gezegd verrassend. Blijkbaar worden merken door de elkaar snel opvolgende beurzen gedwongen keuzes te maken en was de OPTI in München voor het Oostenrijkse Andy Wolf aantrekkelijker dan de MIDO in Milaan. Volgend jaar speelt dat nog meer als de 2 beurzen in 2 opeenvolgende weekenden plaatsvinden. We gaan het zien. Morgen meer over de trends!

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: