De trends voor voorjaar/zomer 2024 en daarna…

februari 8, 2024

Post image for De trends voor voorjaar/zomer 2024 en daarna…

In een wereld waarin de informatie voor een groot deel vluchtig en via sociale media tot ons komt, hebben trends een andere betekenis en invloed dan pakweg 20 jaar geleden. De sociale media plaatsen ons allemaal in onze eigen bubbels waar we vooral onze eigen voorkeuren bevestigd krijgen en maar weinig zien van wat anderen misschien belangrijk vinden. Dus is er voor iedere vorm, kleur en stijl in al die bubbels altijd een markt te vinden. In dat spel fungeren de winkels als filter en kiezen ze de merken en modellen waarvan zij verwachten dat hun publiek die waarderen. Van Kuboraum tot Silhouette en van Tom Ford tot Cazal. Van het rauwe en artistieke Eyeclusive van Ben en Ingrid Akkerman tot de Instagram-addict nouveau riche van Schmidt Optiek en alles wat daartussen zit. Het kan en mag allemaal als je er de juiste doelgroep voor weet te vinden. Toch waren er voor het grote publiek op de MIDO en eerder al op de SILMO en de OPTI wel een paar trends te herkennen.

Versace
Moschino
Dsquared2

Bij de grote modemerken zijn de logo’s helemaal terug van weggeweest. Wie een modemerk koopt, wil dat weten ook dus zorgen de ontwerpers voor de ultieme herkenbaarheid en waarmee kan dat beter dan met grote en opvallende logo’s.

Italia Independent
Miga Studio
Torus Eyewear

Veren waren natuurlijk altijd een deel van het design maar dit seizoen lijkt het wel of alle ontwerpers bij dezelfde leveranciers veren ingekocht hebben. Transparant acetaat met een soort van luxe wapening, meestal in goud, zie je in heel veel collecties en in alle prijsklassen.

Victoria Beckham

Calvin Klein
Italia Independent

De sportieve wrap-arounds (en dan bedoelen we voor vooral jonge meisjes en vrouwen als accessoire bij hun mode-outfit), maken nu in een rap tempo plaats voor rechthoekige (soms ook cat-eye-achtige) ondiepe modellen die we een beetje oneerbiedig ook wel als ‘brievenbus’ vormen omschrijven. Ook die vind je nu in heel veel (mode)collecties en in alle prijsklassen.

Tegelijkertijd blijven bold, glamorous, groot en oversized onveranderd populair.    

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: