Wat ons verder nog opviel

december 31, 2021

Post image for Wat ons verder nog opviel

Specsavers werd door de audiciens voor de rechter gedaagd en verloor een kort geding nadat het iets geclaimd had dat het niet waar kon maken. Iets van de vos die wel zijn haren verliest maar niet zijn streken.

De vibe is er een beetje uit bij Ace & Tate dat natuurlijk droomt van een beursgang zoals die van Warby Parker maar dat zit er niet echt in. Het verkoopt nu ook contactlenzen maar adviseert klanten om voor aanpassingen en controles naar een echte opticien te gaan want expertise heeft het niet in huis.

Kempkes Optiek in Gouda heeft de eer om als eerste Nederlandse opticien de internationale Bestore Award te winnen. Dat zorgde voor veel publiciteit zeker toen de burgemeester langs kwam om de prijs uit te reiken.

Seiko Vision focust zich helemaal op een jonge doelgroep die veel online is. Het tekende dit jaar een contract met Team Gullit en doet er alles om de miljoenen gamers in het land te overtuigen van het belang van goede oogzorg.

Menrad vierde het 125-jarig jubileum maar er is natuurlijk altijd een baas boven baas want Zeiss bestond dit jaar al 175 jaar.

Brainpower kwam met een nieuwe singel en noemde die Cazals en Keytars. Daarmee is Cazal waarschijnlijk het eerste en enige brillenmerk ooit dat in de titel van een popsong genoemd wordt.

Het verbieden van vuurwerk zorgde ervoor dat er afgelopen jaarwisseling ‘slechts’ 47 mensen met oogletsel in de ziekenhuizen belandden. Nu vuurwerk ook dit jaar niet mag, is het afwachten of die positieve trend doorzet.

Net als ieder jaar werd er weer veel ingebroken bij opticiens. Gijsen Optiek in Sittard haalde zelfs de landelijke pers en veel winkels zijn zo langzamerhand zwaarbeveiligde forten. De winkels van Oogwereld in Eindhoven en Greving & Greving in Groningen waren desondanks doelwit van vandalen nadat er in die steden rellen uitbraken toen de overheid weer eens nieuwe beperkingen van onze vrijheid instelde.

Eind van het jaar schreef ik een open brief aan Jan Hamerijck die wat mij betreft de Award voor het slechtste idee van het jaar mag krijgen.

Genoeg teruggekeken. Vanaf nu gaat de focus op een nieuw jaar met nieuwe uitdagingen en nieuwe kansen. We hebben er zin in!

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: