TITAN MINIMAL ART van Silhouette viert 25e verjaardag

januari 8, 2024

Post image for TITAN MINIMAL ART van Silhouette viert 25e verjaardag

De Titan Minimal Art van Silhouette is een van die zeldzame en waardevolle ideeën die vele jaren nadat ze bedacht zijn, nog altijd even actueel zijn. Tot op de dag van vandaag is er geen ander montuur ter wereld dat zo consequent en vakkundig minimalistisch is. Dit tijdloze, randloze montuur heeft geen scharnieren, geen schroeven en, met een gewicht van 0,06 gram, vrijwel geen gewicht. Het inspireert nog altijd met ongeëvenaard comfort en onovertroffen (design)kwaliteit. De introductie ervan, waar ik natuurlijk zelf direct bij betrokken was, voelde als een echte revolutie. Nooit eerder werd een brilontwerp zo omarmd door zowel de opticiens als de consument. Er was een moment waarop we het gevoel hadden dat zo ongeveer iedere brildrager een Titan Minimal Art droeg.

 “Ik wilde gewoon alles achterwege laten wat onnodig was, maar ook weigeren compromissen te sluiten op het gebied van design en comfort”, zegt ontwerper Gerhard Fuchs terugkijkend op zijn ontwerp. “Plotseling ontvingen we brieven en e-mails van over de hele wereld, waarin mensen ons bedankten”, herinnert Michael Schmied zich. ‘Dat was buitengewoon en heel ontroerend.’ Er zijn tot nu toe ruim 12,4 miljoen paar van dit iconische ontwerp verkocht – en er is nog geen einde aan dit succes in zicht.

Er is natuurlijk nog veel meer te vertellen over de Silhouette Minimal Art en dat gaan we later deze maand en wellicht het hele jaar door zeker nog doen.

Wie de verjaardag van dit icoon mee wil vieren en naar de MIDO in Milaan gaat, moet zaterdag 3 februari tussen 15.00 en 16.00 uur even naar de Silhouette stand komen. Daar wordt dan het glas geheven op het ongelooflijke succes van het meest simpele en tegelijkertijd meest ingenieuze brilontwerp ter wereld. See you there! 

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: