Porsche Design, Cazal en Brett sluiten samen met zelfstandige opticiens het jaar 2023 af met grote reclamecampagnes voor limited editions

januari 3, 2024

Post image for Porsche Design, Cazal en Brett sluiten samen met zelfstandige opticiens het jaar 2023 af met grote reclamecampagnes voor limited editions

Limited editions in kleine oplages dragen weinig bij aan de totale omzet van een merk of een winkel. Zeker niet als je de moeite om ze te maken ook nog eens meerekent. Ze zijn vooral bedoeld voor de publiciteit. In de optiek komt daar alleen meestal weinig van terecht. Er zijn genoeg mooie initiatieven maar in de praktijk wordt er weinig mee gedaan. Porsche Design, Cazal en Brett Eyewear lieten eind van het jaar zien hoe het ook kan. De Iconic Machined van Porsche Design, de drie remakes van evenzoveel iconische ontwerpen van Cazal om 50 jaar hiphop te vieren en de samenwerking van Peter Auto met Brett Eyewear die resulteerde in een prachtige giftbox ter gelegenheid van de Estoril Classics 2023 waren stuk voor stuk initiatieven die deze merken en de zelfstandige opticiens weer een unieke kans boden om het verschil tussen ketens en zelfstandigen te laten zien.

En dat hebben ze in samenwerking met NanaWoody&John gedaan met spraakmakende online advertentiecampagnes die in 1 week bij elkaar 2,5 miljoen keer door ruim 1,5 miljoen unieke consumenten gezien zijn. In totaal bijna 30.000 mensen klikten naar de landing pages met meer informatie en links naar de verkoopadressen of in het geval van Porsche Design naar de landingpage van een lokale opticien.

Maar het is niet alleen de publiciteit. Mooi om te zien en te horen hoeveel van deze unieke zonnebrillen er in een hele korte periode rond Kerst en Oud & Nieuw verkocht zijn. Ook voor dit jaar staan er al weer veel mooie campagnes gepland en hopelijk inspireren deze voorbeelden andere merken om, samen met zelfstandige opticiens, de mogelijkheden voor mooie publiciteit te benutten en zo tegelijkertijd hun merk(en) en de zelfstandige opticiens te promoten. Cazal gaat dat de komende weken alweer doen met lokale campagnes voor de opticiens die de hiphop collectie ingekocht hebben.  

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: