Optitrade nu onderdeel van Loyalty Lab groep

december 13, 2023

Post image for Optitrade nu onderdeel van Loyalty Lab groep

Optitrade zorgde recent voor enige commotie in de branche door de verkoop van de retailorganisatie aan het moederbedrijf van Loyalty Lab bekend te maken. Daarmee is de ooit als idealistische samenwerking tussen zelfstandige opticiens opgezette organisatie met als doel het gezamenlijk verkrijgen van betere condities bij de leveranciers nu onderdeel van een commerciële groep die wil verdienen aan de aangesloten leden. Wie aangesloten is bij Optitrade krijgt er plotseling een hele club bedrijven bij die allemaal graag iets voor je willen doen.

In een toelichting vertelt Optitrade al lang op zoek te zijn naar een kapitaalkrachtige partner. Na die eerder gevonden te hebben in Essilor waarvan het later weer afscheid moest nemen toen de fusie met Luxottica rond was en GrandVision gekocht werd, is dat nu dus TRSF geworden. Interessant detail is dat Loyalty Lab nog altijd een belangrijke partner van Essilor is. Of het bedrijf ook andere actieve klanten buiten de optiek heeft wordt op de website niet heel duidelijk. Bij de cases worden al jaren slechts drie klanten genoemd. Twee cases buiten de optiek worden summier besproken en alleen de samenwerking met Essilor wordt iets uitvoeriger toegelicht.    

Na de komst van de investeringsmaatschappijen die eigenaar zijn van Eyecare en Oogwereld en EssilorLuxottica dat de winkels van Pearle en deels Eyewish gekocht heeft, is dit een volgende grote verandering in de verhoudingen binnen de branche waarin echte onafhankelijkheid en zelfstandig ondernemerschap met een echt eigen koers, een onderscheidend eigen concept en een eigen plan met eigen en unieke marketing en communicatie (en dus niet met allemaal dezelfde acties en dezelfde zielloze sociale media berichten) steeds uitdagender wordt maar ook meer kansen biedt dan ooit.

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: