Must-read voor iedere opticien en zijn medewerkers

augustus 11, 2014

Post image for Must-read voor iedere opticien en zijn medewerkers

Onlangs zette het bekende New York Magazine in de populaire serie Science of Us nog maar eens uiteen waarom werkelijk iedereen er met een zonnebril cooler uitziet dan zonder. Must-know storytelling dus voor iedereen die in een optiekzaak werkt. We zetten de belangrijkste argumenten even op een rijtje:

1. Zonnebrillen zorgen voor symmetrie in je gezicht. Een perfect symmetrisch gezicht is het belangrijkste handelsmerk van ieder topmodel. Helaas geldt voor de rest van de mensheid over het algemeen dat ons gezicht juist niet symmetrisch is. Zonnebrillen verdoezelen die minder fraaie trekken, zorgen voor symmetrie en maken ons dus gewoon mooier. Ze accentueren bovendien de botstructuur wat het effect nog versterkt.

2. Zonnebrillen maken ons een beetje mysterieus. Ogen onthullen alles maar een zonnebril zorgt ervoor dat je ondoorgrondelijk lijkt. De andere persoon moet dus meer moeite doen om je te doorgronden. En omdat je dat als zonnebrildrager ook weet, voel je je zelfverzekerder. Een beetje mysterie versterkt bovendien de sexuele aantrekkingskracht.

3. Zonnebrillen werden oorspronkelijk vooral gedragen tijdens gevaarlijke water- en bijvoorbeeld wintersporten en later geassocieerd met vliegreizen en piloten. Dat maakt ze stoer en de dragers extra aantrekkelijk.

4. Later werden ze omarmd door Hollywood sterren die zich er (letterlijk) mee beschermden tegen hinderlijk aanwezige paparazzi met hun ouderwetse camera’s en superfelle flitslampen. Ook die associatie met roem en glamour draagt bij aan het stoere imago van zonnebrillen.

Kortom, zonnebrillen leveren een essentiele bijdrage aan ons schoonheidsideaal, zelfbewustzijn en sexuele aantrekkelijkheid. Een flinke collectie met opties voor iedere gelegenheid is dus zeker geen overbodige luxe en altijd een prima investering!

Het hele artikel in New York Magazine lezen? Klik hier!

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: