Gouden tijden voor zelfstandige opticiens

februari 22, 2024

Post image for Gouden tijden voor zelfstandige opticiens

Okay, we weten natuurlijk dat het soms lastig is om aan goede medewerkers te komen maar dat is dan direct ook het enige minpuntje dat we kunnen verzinnen. Het zijn verder gouden tijden voor de zelfstandige opticiens. In ieder geval voor die ondernemers die keuzes durven maken, hun aanbod durven upgraden en hun USP’s en added value durven benutten om zich te onderscheiden van ketens en winkels die eigendom zijn van investeringsmaatschappijen.

Hoewel alle publiciteit in de kranten en rondom de moeizame formatie van een nieuw kabinet soms anders doet vermoeden, gaat het goed met de Nederlanders en hun koopkracht. Alleen al in het vierde kwartaal van 2023 verkochten Nederlanders voor 5 miljard euro aan aandelen, voor restaurants moet je tegenwoordig een week of weken van tevoren reserveren, de koffietentjes waar we 3,5 tot 4 euro voor een cappuccino betalen, zitten vanaf het ontbijt tot vijf uur ’s middags bomvol en we boeken meer vakanties dan ooit.  

En we willen mooiere brillen en zonnebrillen die we het liefst kopen bij sfeervolle winkels waar we graag naartoe gaan. Brillen en zonnebrillen zijn voor de doelgroep in het betere segment van de markt allang geen hulpmiddelen meer maar mooie accessoires waar je in de juiste ambiance graag veel geld aan uitgeeft.

Zaak dus voor zelfstandige opticiens om die ambiance te creëren, vooral premium producten van de mooiste merken te verkopen en alle goedkope brillen en zonnebrillen aan de ketens over te laten. Hoe groter het verschil in aanbod, hoe beter.

 

En zaak om veel meer te communiceren, lees (online) adverteren, om de koopgrage consument het verschil in stijl, kwaliteit en beleving te laten zien en ze te verleiden tot een bezoek aan de winkel.

Dat laatste kan je natuurlijk helemaal zelf doen maar ook in samenwerking met andere winkels. CLUB Brillant adverteert nu maandelijks meerdere keren op Facebook en Instagram, steeds meer merken kiezen voor campagnes waarbij ze naar hun verkooppunten verwijzen en Centrop gaat hetzelfde doen en betrekt daar uiteraard de 375 leden bij. Dat initiatief wordt geïntroduceerd tijdens 2 super leuke events in de Foodhallen in Arnhem en Scheveningen waar de Centrop leveranciers hun nieuwe collecties tonen en waar alle zelfstandige opticiens welkom zijn. Het is allemaal nog lang niet genoeg maar wel een mooi begin….    

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: