Een hogere prijs moet je iedere dag waarmaken

februari 2, 2018

Post image for Een hogere prijs moet je iedere dag waarmaken

Of je nu de lokale warme bakker, dat toffe kaaswinkeltje, het sterrenrestaurant of de lokale opticien bent, een hogere prijs moet je iedere dag waarmaken. Dat klinkt gemakkelijker dan het is omdat de concurrentie ook niet stil zit en je soms links en rechts voorbijloopt. Bovendien is er geen sprake van een status quo maar van een proces dat voortdurend nieuwe eisen stelt en steeds opnieuw geëvalueerd en aangepast moet worden.

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je dienst en/of product een hogere prijs ook waard zijn. In het geval van de optiek betekent dat dat je oogzorg (van oogmeting tot contactlensaanpassing/controle) beter en bijvoorbeeld completer moet zijn dan die bij de concurrentie én je producten beter, mooier, cooler of bijvoorbeeld sexier moeten zijn dan bij de concurrentie. Recent nog weleens kritisch gecheckt of dat ook echt zo is? En als het al zo is, bied je die diensten en producten dan aan in een onderscheidende ambiance die de kwaliteit ervan onderbouwt en versterkt en communiceer je je diensten en producten in- en buiten de winkel op een manier en met een tone of voice die bij de gevraagde prijs past? Vooral dat laatste blijkt vaak lastig maar is juist nu belangrijker dan ooit.

Als alles (product-dienst prijs-kwaliteit verhouding  / ambiance / communicatie) perfect bij elkaar past, voel je als klant de chemie die het verschil maakt tussen middelmatig en fantastisch. Topondernemers weten dat en werken dagelijks aan die chemie. Dat is topsport en vraagt visie, tijd en energie (en vaak ook coaching) maar, ook net als in de sport, de beloning is de moeite van alle inspanning meer dan waard!

2018-02-02-XT

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: