CES Innovatie Awards (deel 2)

november 29, 2022

Post image for CES Innovatie Awards (deel 2)

Gisteren bespraken we twee genomineerde innovaties voor de CES Innovatie Awards in de categorie Wearable Technologies. Vandaag gaat het over twee nominaties in de categorie Virtual en Augmented Reality.

Clip-in glazen van VOY

VOY’s VR- of MR-inzetlenzen zijn ’s werelds eerste instelbare lenzen voor VR- of MR-apparaten. Met deze lenzen kunnen bijziende gebruikers VR- of MR-headsetbeelden duidelijk zien zonder een bril op sterkte te dragen. Het instelbare bereik loopt van 0D tot -6D, waarmee de meeste bijziende gebruikers geholpen kunnen worden. Het product bevat dioptriemarkeringen voor nauwkeurige afstemming en wordt bevestigd met een uniek magnetisch clip-on-mechanisme. De afpasbare lensinzetkap is momenteel compatibel met veel populaire headsets op de markt, waaronder Meta Oculus Quest en andere.

Oogonderzoeken met één headset

Met het cloudgebaseerde, draagbare platform van Heru kunnen artsen 9 oogonderzoeken uitvoeren met één lichtgewicht AR/VR-headset. De headset elimineert het gebruik van oude diagnostische apparatuur en overtreft de traditionele zorgnormen voor wat betreft bruikbaarheid, kosten, grootte en draagbaarheid. Heru heeft een flinke stap vooruit gezet met het Dark Adaptation-accessoire dat een onderzoek uitvoert dat kan worden gebruikt om subklinische leeftijdsgebonden maculadegeneratie (AMD), wereldwijd een belangrijke oorzaak van blindheid, te detecteren. Het is het nieuwste onderdeel van het uitgebreide, multimodale platform dat de toegang van patiënten tot zorg vergroot waardoor vroegtijdige opsporing en mogelijk behandeling van de gezichtsbedreigende ziekte wordt vergemakkelijkt.

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: