CES Innovatie Awards (deel 1)

november 28, 2022

Post image for CES Innovatie Awards (deel 1)

Traditiegetrouw wordt in januari in Las Vegas de CES beurs georganiseerd. Op dit immense event met ruim 2.200 exposanten tonen de belangrijkste tech bedrijven hun innovaties. Ieder jaar worden er ook producten genomineerd voor de Innovatie Awards in tal van verschillende categorieën. In de categorie Wearable Technologies zijn onder andere deze twee innovaties genomineerd.

De CELLiCO van Arges

De CELLiCO is een slimme bril voor mensen die lijden aan leeftijdsgebonden maculadegeneratie, de belangrijkste oorzaak van gezichtsverlies. Deze oogziekte vertroebelt het centrale zicht, waardoor het moeilijk wordt om gezichten te zien, te lezen, te rijden of zelfs basistaken zoals koken uit te voeren. Arges-brillen gebruiken een kleine 4K-camera en een mobiele app om beelden in realtime vast te leggen en te verwerken. De beelden worden vervolgens teruggegeven aan de gebruiker met augmented reality-weergave in Full-HD. Dit proces verplaatst het centrale zicht naar het perifere gezichtsveld, waardoor AMD-patiënten hun verloren gezichtsvermogen kunnen herstellen en langer.

De Vuzix Ultralite

Met een gewicht van slechts 38 gram is deze slimme bril op dit moment het meest stijlvolle, energiezuinige en lichtste ontwerp voor de consumentenmarkt. Geavanceerde golfgeleideroptiek in combinatie met micro-LED-displays creëren een helder, transparant beeld dat de belangrijkste informatie van een smartphone of horloge handsfree voor de ogen weergeeft. Vuzix werkt samen met toonaangevende merken op het gebied van consumentenelektronicatechnologie om deze oplossing op de markt te brengen.

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: