Zes wijze lessen van Anders Björklund

november 2, 2017

Post image for Zes wijze lessen van Anders Björklund

Anders Björklund is CEO en strategy specialist bij ZOOMA. Tijdens de HOYA Ondernemersdag was hij eén van de inspirerende sprekers. Ter introductie van deze visionair met een open oog voor de ontwikkelingen in de wereld eerst maar een leuke anekdote. Hij vertelde vorige week een voordracht voor zo’n 300 auto-designers gehouden te hebben en had ze gevraagd waarom auto’s allemaal wel mooie opbergvakken voor drinkflessen hebben en nog steeds geen voorgeprogrammeerde plek voor je smartphone. Die leggen we dus allemaal in die bakken voor de drinkflessen. De reactie van de zaal sprak boekdelen. Dat herkennen we immers allemaal en hoe raar dus dat het er nog steeds niet is. Zo iemand dus die dat ziet en zich afvraagt waarom dingen zijn zoals ze zijn en waarom ze niet verbeterd worden.

Aan het eind van zijn inspirerende betoog gaf hij ons allemaal als guideline voor onze communicatie zes wijze lessen mee die mij uit het hart gegrepen zijn. Nummer 1: Tijd is kostbaar en misschien wel waar we allemaal het meest behoefte aan hebben want we komen voortdurend tijd te kort. Verspil dus geen tijd van klanten maar zorg voor efficiënte communicatie en dienstverlening en los ‘problemen’ voor ze op. Nummer 2: Realiseer je dat we vandaag allemaal onze kennis en de bevestiging van onze mening van Google halen. Nummer 3: We vertrouwen steeds minder op feiten en steeds meer op de mening van onze online ‘vrienden’ en social influencers. Daarom zijn reviews zo populair en belangrijk. Nummer 4: Zorg dat je boodschappen emotioneel en visueel zijn en vermijdt te veel tekst. De klant leest niet maar kijkt plaatjes. Nummer 5: Zorg voor perfecte toegankelijkheid. Bij voorkeur op ieder tijdstip van de dag 24/7. Nummer 6: Realiseer je dat een kijker in 2,8 seconden beslist of je verhaal interessant is of niet dus zorg ervoor dat het eerste beeld of de eerste zin pakkend is!

Zes op het oog simpele tips die het verschil kunnen maken. Op het oog want in de praktijk misschien niet zo gemakkelijk. Maar ook niet onmogelijk zoals andere sprekers deze dag bewezen. Hoog tijd dat de optiek ook eens met deze communicatiewaarheden aan de slag gaat!

2017-11-02-XT-3

2017-11-02-XT-1

 

 

 

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: