Wie luxe wil verkopen moet beleving creëren

juli 12, 2023

Post image for Wie luxe wil verkopen moet beleving creëren

Kijk naar de grote luxe- en modemerken die allemaal stuk voor stuk enorme bedragen in hun imago en merkbeleving investeren. Luxe winkels in exclusieve winkelstraten, spectaculaire modeshows op de mooiste plekken in de wereld met duizelingwekkende decors en de allerbeste en beroemdste modellen die op hun beurt alleen al voor veel publiciteit zorgen, influencers zoals muzikanten en sporters die de kleding of de accessoires dragen….kortom, marketing is key als het gaat om de verkoop van luxe producten.

Alleen niet in de optiek waar de focus nog altijd op business to business ligt en we verwachten dat de klant gewoon vanzelf blijft komen en ook zonder al die beleving wel een vermogen voor een nieuwe bril wil blijven uitgeven. De cijfers tonen een ander beeld. De omzet in de branche groeit hier en daar nog maar alleen maar omdat er duurdere producten en dan vooral duurdere brillenglazen verkocht worden. De aantallen lopen na een korte opleving tijdens en na de Corona pandemie, weer terug.

Als het zelfstandige deel van de branche waar de luxe producten verkocht worden, het goed wil blijven doen, zal het moeten investeren in consumentenmarketing en beleving. Dat geldt voor zowel de merken als de winkels en bij voorkeur doen ze het samen want dat biedt de meeste kansen op succes. Dat is precies waarom we met NanaWoody&John events zoals onlangs met de modeshow op het strand organiseren en wekelijks online adverteren op Facebook en Instagram. Het dak repareren doe je als de zon schijnt. Dus nu de marges nog goed zijn en er genoeg verdiend wordt om de nodige investeringen te doen, is een omslag in denken en doen niet alleen verstandig maar zelfs noodzakelijk.   

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: