Wat verwachten we van 2021?

januari 5, 2021

Post image for Wat verwachten we van 2021?

Hoewel we het jaar in lockdown beginnen en plannen nog altijd lastig is, doen we toch een poging alles wat we wel weten op een rijtje te zetten. De OPTI gaat in ieder geval niet door en dat is extra wrang omdat de beurs dit jaar voor het eerst in Stuttgart gehouden zou worden. De eerstvolgende keer is weer gewoon in München maar dan wel in 2022. De MIDO in Milaan is voorzichtigheidshalve verplaatst naar 5, 6 en 7 juni met als voordeel dat het dan in Italië waarschijnlijk mooi weer is en we lekker van de vele terrassen in de stad kunnen genieten. In Nederland zijn de Centrop Sales en de Hall of Frames voor dit voorjaar afgezegd en wordt er gewerkt aan een nieuw concept voor het najaar. Resteert nog de BOLD die vooralsnog voor 14 en 15 maart gepland staat en natuurlijk onze eigen allereerste NanaWoody&John Market Days in Grand Hotel Huis ter Duin die doorgaan zodra het mogelijk is om een dergelijk evenement te organiseren. Meer daarover later deze week op deze website. Het OVN heeft voor 15 maart een online congres aangekondigd zodat de specialisten in de branche hun kennis in ieder geval digitaal op peil kunnen houden.

In Nederland en overal elders schreeuwt de evenementenbranche om meer duidelijkheid van de overheid. Gisteren nog met paginagrote advertenties in de landelijke media.

Midden dit jaar is de deadline voor de acquisitie van GrandVision door EssilorLuxottica waarvoor er nog altijd een drietal opties lijken te zijn. 1. EssilorLuxottica betaalt de afkoopsom van 400 miljoen euro en de deal gaat niet door. 2. EssilorLuxottica koopt GrandVision voor het afgesproken bedrag en zonder beperkende voorwaarden van met name de Europese Commissie. 3. EssilorLuxottica koopt GrandVision (al of niet met een korting op de afgesproken prijs) en wordt verplicht een aantal formules in met name België, Nederland, Frankrijk en Italië te verkopen waarvoor dan in de eerste plaats Fielmann in beeld lijkt te komen. De laatste optie lijkt de meest waarschijnlijke en in dat geval hebben we aan het eind van dit jaar een aanzienlijk ander Nederlands optieklandschap dan nu het geval is. Niet in de laatste plaats omdat ook EyeCare en Oogwereld het aantal winkels ongetwijfeld verder zullen uitbreiden.

Marchon introduceert Lanvin, Safilo doet hetzelfde met Isabel Marant en in feite ook met David Beckham, Bobo’s komt met Spy. Chloé is naar Kering en Dior naar Thélios. EssilorLuxottica en Facebook hebben eerder aangekondigd dat we dit jaar de Ray-Ban smart glasses kunnen verwachten en daar zijn we natuurlijk heel benieuwd naar.   

De glasfabrikanten zetten in op onderscheidende oogmetingen, glazen die geschikt zijn voor onze moderne leefstijl met veel dichtbij kijken op computers, smartphones en tablets én op het online direct en actief benaderen van de consument die vervolgens naar de winkels verwezen wordt.

Kortom, ondanks alle onzekerheid toch al weer veel om naar uit te kijken, rekening mee te houden en aan te werken. Laten we er gewoon een heel mooi jaar van maken!

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: