Veel nieuws in München

januari 30, 2019

Post image for Veel nieuws in München

De eerste internationale beurs van het jaar zit er al weer op. Met twee extra hallen was de OPTI overal op voorbereid al waren niet alle exposanten even tevreden met de nieuwe indeling waar voor komend jaar zeker nog aan gesleuteld zal worden. Het zorgde in ieder geval wel voor veel bredere paden, volop ruimte voor iedereen en een dagelijkse workout want de afstanden waren behoorlijk dus we hebben heel wat afgelopen.

Naast veel mooie nieuwe monturen bij de bekende onderscheidende merken waar we later nog op terugkomen zagen we ook heel veel van hetzelfde. Dat laatste is niet zo’n goede ontwikkeling. Logisch dat we met z’n allen de trends volgen maar als dat resulteert in collecties die allemaal op elkaar lijken en zich niet of nauwelijks onderscheiden van wat er bij de goedkope aanbieders te zien is dan zijn we, denk ik, op de verkeerde weg. Zoals gezegd, gelukkig zijn er ook merken die hun eigen weg gaan en de trends op geheel eigen wijze interpreteren of gewoon aan zich voorbij laten gaan. Juist die merken zouden door zelfstandige opticiens aangeboden moeten worden zodat het verschil met de goedkope collecties zo groot mogelijk wordt en het voor consumenten ook op het gebied van monturen en zonnebrillen interessant en verleidelijk blijft voor een echte opticien te kiezen.

Verder vooral ook hele mooie dingen bij de glasleveranciers. HOYA komt met een nieuw centreringssysteem waarbij de klant niet meer zo’n lelijke centreerbril op zijn nieuwe montuur hoeft te zetten en dat bovendien veel minder plaats inneemt. Rodenstock introduceert een X-tra Clean coating die poetsen misschien niet helemaal overbodig maakt maar wel een hele grote stap in de goede richting is. Als brildrager kan ik daarmee natuurlijk alleen maar heel blij zijn. Bovendien investeert het Duitse bedrijf steeds meer in marketing om alle innovaties en ontwikkelingen ook meer en beter te communiceren. Datzelfde zagen we ook bij Zeiss dat virtual reality en touchscreens inzette om bezoekers te laten ervaren en beleven wat een ingenieus systeem het oog is, wat er mis kan gaan en hoe het opgelost kan worden. Juist die tools die op een hele leuke vaak interactieve en speelse manier laten zien hoe complex het werk van een opticien is en dus hoe dom het is om je ogen aan beunhazen over te laten zijn in deze tijd natuurlijk goud waard. Hopelijk zijn al die mooie innovaties snel beschikbaar voor de winkels!

Met de Hall of Frames, de Centrop Sales en BOLD voor de deur komend weekend al volop gelegenheid om over alle onderwerpen verder te praten. We zien jullie daar!

 

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: