Uithangbord voor zelfstandige opticiens is hard nodig

mei 31, 2023

Post image for Uithangbord voor zelfstandige opticiens is hard nodig

De Nederlandse optiek is de afgelopen jaren geconfronteerd met verticale integratie (EssilorLuxottica en GrandVision met Pearle en Pearle Studio), investeringsmaatschappijen en groepsvorming (Oogwereld, Eyecare Groep) en overnames (Eyewish door MPG). Tegelijkertijd zijn er nog veel echt zelfstandige winkels die het de afgelopen jaren waarin de consument na corona veel geld uitgaf, heel goed gedaan hebben. Maar zoals met alles zijn resultaten in het verleden geen garantie voor de toekomst.

Bij het toenemende marketinggeweld van zoveel grote partijen moet de zelfstandige opticien zich steeds nadrukkelijker profileren als een heel goed alternatief. Dat kan en moet individueel in de eigen regio én landelijk als segment. Samenwerking met leveranciers is daarbij een belangrijke en logische voorwaarde want de belangen zijn hetzelfde. De meeste leveranciers kunnen niet zonder zelfstandige ondernemers en zelfstandige ondernemers niet zonder leveranciers die mooie onderscheidende collecties en andere producten maken en ze actief ondersteunen.

NanaWoody&John heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een uithangbord voor alle zelfstandige opticiens, brengt leveranciers en winkels samen en maakt gebruik van alle klassieke en moderne mogelijkheden van communicatie. Het is het meest complete en het enige onafhankelijke platform voor zelfstandige opticiens met een keur aan merken die op de website een mooie impressie van hun collecties tonen en er direct verwijzen naar alle zelfstandige winkels waar je die monturen en zonnebrillen in het echt kunt bewonderen. (in plaats van naar hun eigen webshop zoals je online steeds vaker ziet)  

Aan die unieke database is jaren gewerkt zodat hij nu gebruikt kan worden om, in samenwerking met de merken, online te adverteren waardoor de consument op Facebook en Instagram steeds meer mooie monturen en zonnebrillen langs ziet komen en met 1 klik de winkels vindt waar die te koop zijn. Ook nu staan er weer verschillende advertenties online.

De afgelopen jaren bereikte NanaWoody&John op die manier al miljoenen consumenten. Dit jaar staat de teller al op 5 miljoen views en hebben tienduizenden consumenten al naar de winkels geklikt.

Als zelfstandige opticien kan je ook actief meedoen. Voor die partner-winkels maakt NanaWoody&John nog extra campagnes zoals deze

En nu het online gedeelte staat en werkt zoals het moet, is er ook begonnen met andere, soms meer traditionele, vormen van publiciteit waarbij natuurlijk volop gebruikt gemaakt wordt van de in het verleden opgebouwde relaties.

Een mooi voorbeeld daarvan is de modeshow van aanstaande maandag op het strand in Zandvoort waar de mooiste zonnebrillen van het seizoen getoond worden in combinatie met een paar populaire modemerken. Zo’n show zorgt altijd voor de nodige publiciteit in de media en dat is precies waar NanaWoody&John vanaf nu ook aan gaat werken. Nog niet aangemeld? Klik op bovenstaande link en doe het vandaag nog.

Mooi bijkomend voordeel van al die positieve en dynamische publiciteit met mooie merken en leuke events is dat de branche opvalt en aantrekkelijker wordt voor jonge mensen en dat is in deze tijd waarin zoveel winkels op zoek zijn naar personeel, een niet onbelangrijk aspect.

Alle bedrijven, merken en winkels die actief meedoen profiteren dus niet alleen maar dragen ook hun steentje bij aan een gezonde toekomst voor de zelfstandige optiek. Ook actief meedoen als leverancier of winkel? Stuur een mailtje aan support@nanawoodyandjohn.com en ontvang alle informatie over de mogelijkheden.

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: