Steeds meer bewijs voor effectiviteit MiYOSMART brillenglazen

mei 20, 2021

Post image for Steeds meer bewijs voor effectiviteit MiYOSMART brillenglazen

MiYOSMART is een brillenglas met D.I.M.S.-technology (Defocus Incorporated Multiple Segments) voor behandeling van progressieve myopie. Het is ontwikkeld door HOYA in samenwerking met de Hong Kong Polytechnic University. Dat instituut deed uiteraard ook onderzoek naar de effectiviteit en publiceerde onlangs de resultaten van een driejarige studie in het gerenommeerde British Journal of Opthalmology. 

In de eerste twee jaar van de studie kreeg een deel van de deelnemers MiYOSMART brillenglazen voorgeschreven en een controlegroep ‘gewone’ enkelvoudige glazen.

Bij de deelnemers die het tweejarige onderzoek voltooiden en MiYOSMART glazen droegen, nam de progressie van myopie af met gemiddeld 60% ten opzichte van de controlegroep met ‘gewone’ enkelvoudige brillenglazen.

De studie kreeg nog een vervolg waarbij de kinderen uit de eerste groep met MiYOSMART glazen verder gevolgd werden en de kinderen uit de controlegroep ook MiYOSMART glazen kregen.

Aan het einde van het derde jaar toonden de resultaten bij de groep kinderen die vanaf het begin MiYOSMART brillenglazen droegen aan dat de vertraging van de myopie progressie aanhield. Bij de groep kinderen die pas na het tweede jaar overstapten op MiYOSMART brillenglazen was er direct sprake van een significante vertraging.

MiYOSMART is nieuw in Nederland maar is al eerder in bijvoorbeeld Azië, Canada, Australië en wat dichter bij huis in Frankrijk, Italië, Engeland en Duitsland geïntroduceerd. Wereldwijd dragen meer dan 500.000 kinderen inmiddels MiYOSMART glazen en in Nederland hebben zich inmiddels 800 medische en optiek oogzorgspecialisten ingeschreven voor certificatie.

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: