Zorg voor je ogen

augustus 8, 2016

Polaroid-T-Logo

Zorg voor je ogen:
download de revolutionaire app die jou
tegen UV-stralen helpt beschermen.

 

Uit iPolaroid-1-Leftnternationale onderzoeken is gebleken dat de meeste mensen helaas te weinig aandacht besteden aan de bescherming van hun ogen tegen schadelijke UV-stralen. Nog schrijnender is het feit dat er nauwelijks aandacht is voor de bescherming van kinderogen, die nog vele malen kwetsbaarder zijn, dan die van volwassenen.

Als de uitvinder van gepolariseerde glazen die bescherming bieden tegen de hoogst denkbare UV-straling, streeft POLAROID er naar om mensen bewuster te maken van de risico’s van UV-straling. Middels het introduceren van een internationale bewustzijnscampagne en het lanceren van een revolutionaire Iphone/Apple Watch/Android app die UV-straling meet en alarmeert bij schadelijk hoge niveaus, wil POLAROID bijdragen aan een wereldwijde bewustwording. De UV-app., die tot doel heeft om ouders te alarmeren en te laten leren, zodat zij de ogen van hun kinderen beschermen, is in navolging van Italië, de V.S. en Zweden, nu ook te downloaden in Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Groot-Brittannië, China en Hong Kong.

 
Polaroid-2-LeftDe UV-app., die tot doel heeft om ouders te alarmeren en te laten leren, zodat zij de ogen van hun kinderen beschermen, is in navolging van Italië, de V.S. en Zweden, nu ook te downloaden in Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Groot-Brittannië, China en Hong Kong.

De UV-app. is ontworpen om ouders bewust te maken van de korte – en lange termijn gevolgen die UV-straling op de ogen van kinderen kan hebben.

“Wanneer je buiten bent vormen geschikte UVA/B blokkerende glazen in veilige, goed passende frames, een belangrijke meerwaarde; met name voor jonge kinderen, adolescenten en een ieder die om geografische of medische redenen extra risico loopt. De glazen moeten daarbij minimaal 99% UVA/B licht blokkeren en voldoen aan de landelijke beschermingseisen.”, aldus WSPOS (World Society of Paediatric Ophthalmology & Strabismus).

De iPhone, Apple Watch & Android App. zal eveneens informatie omtrent het belang van gepolariseerde glazen en POLAROID technologie verstrekken, naast gedetailleerde informatie over UV-bescherming.

 

Goed om te weten:

1. Slechts 50% van de bevolking denkt dat zonnebrillen een must-have accessoire zijn om de ogen te beschermen tegen schadelijke UV-straling. Ruim 30% zegt zelden tot nooit een zonnebril te dragen. Het merendeel van de zonnebrildragers is tussen de 25 en 54 jaar oud.

2. Kinderogen zijn vele malen UV-sensitiever dan die van volwassenen, met name omdat hun pupillen groter zijn en meer licht doorlaten.

 

Hoe kies je de juiste zonnebril? 

De kleur van het glas is in tegenstelling tot wat menigeen denkt, meer dan een modestatement.

  • Polaroid-3-RightGeel: gele glazen zijn ideaal voor de wintersport en/of situaties met laag zonlicht, zoals mist, omdat zijn contrast verzorgen, zodat kleur en vorm beter zichtbaar worden.
  • Amber/Bruin: amber en bruintinten zijn uitermate geschikt voor bijziende mensen.
  • Lichtblauw/Groen: lichtblauw en groentinten zijn het meest geschikt voor verziende mensen.

 

Polaroid-4-Left
Het niveau van oogbescherming hangt vooral af van de kwaliteit en het gebruikte materiaal. Om 100% bescherming te krijgen, is het raadzaam te kiezen voor een betrouwbaar merk. Zo biedt POLAROID voor 100% UV400-protectie, dankzij haar exclusieve Ultrasight TM glazen, die minder dan 1% UV-straling doorlaten, waarmee zij een unicum op de markt vormen.

Naast bescherming tegen UVA, UVB en UVC, laten Polaroid zonnebrillen geen horizontaal licht binnen, gaan zij reflectie tegen, verscherpen zij het zicht en wordt kleurperceptie correct weergegeven. Bovendien wordt oogvermoeidheid optimaal tegengegaan.

 

 

 

 

 

Be Sociable, Share!