ZEISS zoekt…

juni 20, 2024

ZEISS Sales & Product Advisor | Vision Care

Oost-Nederland

(woonachtig in de regio Arnhem – Apeldoorn – Deventer – Zwolle) Fulltime

Wij zijn een toonaangevende speler in de optische en opto-elektronische industrie. Carl Zeiss Vision Care ontwikkelt en produceert innovatieve brillenglazen en systemen voor het testen van het zicht. Wereldwijd is Carl Zeiss de tweede grootste producent van brillenglazen. Het bedrijf is reeds 178 jaar een pioneer op het gebied van precisie-optiek en streeft naar de best mogelijke kijkervaring voor iedere brildrager. Dit alles door middel van onze unieke medische en optische expertise, het sterkste merk in oogzorg en het meest professionele netwerk van klanten. Wist jij dat iedere seconde 2 personen wereldwijd besluiten om brillenglazen van ZEISS te kopen? Wil jij hier ook aan bijdragen zodat we dit aantal kunnen behouden of wellicht wel kunnen verhogen?

Als Sales & Product Advisor ben jij het gezicht van ZEISS bij de klant op locatie. Je bent nooit op dezelfde plek, iedere dag ziet er anders uit en is een nieuwe uitdaging. Je ziet kansen en geeft optimaal advies en service aan de klant. Je bent verantwoordelijk voor de werkzaamheden in Oost-Nederland. Het team waarvan jij onderdeel zal uitmaken bestaat uit 6 sales collega’s en je rapporteert direct aan de Sales Manager NL.

 Hoe ziet jouw dag eruit? 

  • Je adviseert zelfstandige opticiens omtrent het ZEISS productportfolio (glas & diagnostische instrumenten). Je bent daarbij in staat om met het juiste product en de juiste acties de verkoopresultaten van je klanten verder te ontwikkelen en verbeteren;
  • Daarnaast geef je technische ondersteuning op het gebied van brillenglazen/instrumenten en deel jij je kennis tijdens productdemonstraties en -trainingen;
  • Je hebt oog voor nieuwe behoeften bij bestaande klanten voor een maximale klanttevredenheid en prospecteert nieuwe klanten;
  • De eventuele binnen gekomen klachten behandel je en je neemt de problemen bij de opticiens in jouw rayon weg.

Wat verwachten we van jou?

Dat je een afgeronde optiekopleiding op zak hebt (MBO of HBO) en dat je minimaal 12 jaar werkervaring hebt in de optiek bij een opticien, bv. als bedrijfsleider, een optiekketen of een producent van brillenglazen en/of contactlenzen. Je bent in staat om te denken als een zelfstandig ondernemer en je weet wensen en behoeften van klanten goed te inventariseren en om te zetten in acties. Verder heb je uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden. Om de klanten goed te woord te staan, spreek je Nederlands en Engels – eventueel kennis van Duits is een pluspunt. Omdat je veel onderweg bent naar onze klanten is een rijbewijs B een harde eis.

Wat kan je van ons verwachten?

Binnen ZEISS stimuleren we creatief denken en innovatie. We werken in dynamische en interdisciplinaire teams en bieden jou ontwikkelperspectieven en flexibiliteit in de organisatie. We geven om onze medewerkers en nemen onze verantwoordelijkheid voor de verbetering van de maatschappij en het behoud van ons milieu. Deze kernwaarden bepalen al meer dan 178 jaar onze bedrijfscultuur bij ZEISS.

Wij werken in de Benelux op 2 locaties: Breda in Nederland en Zaventem in België. In totaal werken er zo’n 190 medewerkers in de Benelux. We hebben een ZEISS Experience Center in Breda, waar we onze medewerkers en klanten het ZEISS gevoel laten ervaren. Onze locaties staan voor flexibiliteit en vitaliteit. Ook is het voor ons belangrijk om volledig digitaal te werken en daarom bieden we een inspirerende werkplek die aansluit bij onze merkidentiteit. Het merk ZEISS is dan ook in alle werkruimtes zichtbaar te herkennen.


Hier hoort bij:
– Een salaris dat past bij de functie
– Halve 13e maand
– 8.33% vakantietoeslag
– Incentive ter hoogte van één maandsalaris
– 26 vakantiedagen
– Pensioenregeling (beschikbaar premieregeling)
– Een auto van de zaak met laptop en telefoon

Help ons de toekomst vorm te geven!
Sluit je aan bij onze moderne werkomgeving met een open en inspirerende cultuur en prettige collega’s!

Solliciteren?

Wil je graag werken in een dynamische omgeving? Dan zoeken wij jou! Het sollicitatie proces duurt slechts enkele minuten. We kijken uit naar jouw CV en begeleidende brief, je mag deze versturen aan: HR.BNL@zeiss.com tav Madelon Weemers.

Be Sociable, Share!