ZEISS VISUCONSULT 500

november 9, 2019

‘Een enorme meerwaarde in mijn winkel door de efficiëntere workflow, tijdsbesparing en vermindering van fouten.’

Michel Spackler van EyeCare in Purmerend werkt nu sinds een aantal maanden met VISUCONSULT 500 van ZEISS en deelt zijn enthousiasme over het digitale platform en de meerwaarde hiervan.

“Het mooie van VISUCONSULT 500 is dat alle apparatuur met elkaar verbonden is. Dit vond ik de allereerste keer al toen ik kennis maakte met VISUCONSULT 500 tijdens de Opti (München) in januari jl. en dat vind ik nu nog steeds” vertelt Michel. ‘De optie om te werken met een iPad is erg prettig. Je staat dichter bij de klant en hebt zo meer controle over bijvoorbeeld zijn of haar houding en de interactie met de klant is beter. Daarnaast is de uitleg aan klanten gemakkelijker en beter door alle mogelijkheden die VISUCONSULT te bieden heeft, zoals het onderdeel brillenglasadvies (genaamd VISUCONSULT 100).

VISUCONSULT 500 in gebruik

We starten altijd in ons winkelautomatiseringprogramma. Vanaf hier wordt de koppeling gemaakt naar VISUCONSULT en wordt de apparatuur bediend tijdens de verschillende metingen, van i.ProfilerPlus tot oogmeting en centrering met de i.Terminal 2. Het is gemakkelijk om de klant uitleg te geven over de verschillende stappen doordat je naast je klant staat. Vervolgens wordt ook het brillenglasadvies met behulp van VISUCONSULT gedaan.

Reacties van klanten

Vooral nieuwe klanten zijn onder de indruk van alle technologieën die gebruikt worden. Men ervaart de meerwaarde van de metingen, zeker ten opzicht van het grootwinkelbedrijf. Het rechtvaardigt de meerprijs van een brillenglas.

Meerwaarde

Het zorgt voor een efficiëntere workflow waardoor tijd wordt bespaard en fouten door bijvoorbeeld het invoeren van meetwaarden worden voorkomen. Ik ben er heel blij mee. Het is echt een oplossing van nu. De tijd die ik nu bespaar bij een klant zet ik in voor aanvullende testen of onderzoeken.

Ik zie een groei in kwaliteit en aantallen. Dit kan je eigenlijk niet los van elkaar zien. De keuze die je maakt voor apparatuur of glasleverancier zorgt uiteindelijk voor groei. Innovaties zijn een enorme meerwaarde voor je winkel. UVProtectTM Technology is hier ook een mooi voorbeeld van.

Mogelijkheden voor de toekomst

Toekomstgericht zouden alle systemen op elkaar afgestemd moeten zijn, dit kan met VISUCONSULT 500. VISUFIT 1000  is bijvoorbeeld een mooi platform wat hierop in kan haken, maar bijvoorbeeld ook een funduscamera. Waardoor oogzorg nog meer onderdeel wordt van de workflow en de services die je biedt.’

Lees hier meer over de ervaring van Michel Spackler

 

 

Be Sociable, Share!