Steeds meer bewijs voor effectiviteit MiYOSMART brillenglazen

mei 19, 2022

MiYOSMART is een brillenglas met D.I.M.S.-technology (Defocus Incorporated Multiple Segments) voor behandeling van progressieve myopie. Het is ontwikkeld door HOYA in samenwerking met de Hong Kong Polytechnic University. Dat instituut deed uiteraard ook onderzoek naar de effectiviteit en publiceerde onlangs de resultaten van een driejarige studie in het gerenommeerde British Journal of Opthalmology. 

In de eerste twee jaar van de studie kreeg een deel van de deelnemers MiYOSMART brillenglazen voorgeschreven en een controlegroep ‘gewone’ enkelvoudige glazen.

Bij de deelnemers die het tweejarige onderzoek¹ voltooiden en MiYOSMART glazen droegen, nam de progressie van myopie af met gemiddeld 60% ten opzichte van de controlegroep met ‘gewone’ enkelvoudige brillenglazen.

De studie kreeg nog een vervolg² waarbij de kinderen uit de eerste groep met MiYOSMART glazen verder gevolgd werden en de kinderen uit de controlegroep ook MiYOSMART glazen kregen.

Aan het einde van het derde jaar toonden de resultaten bij de groep kinderen die vanaf het begin MiYOSMART brillenglazen droegen aan dat de vertraging van de myopie progressie aanhield. Bij de groep kinderen die pas na het tweede jaar overstapten op MiYOSMART brillenglazen was er direct sprake van een significante vertraging.

1Lam CSY, Tang WC, Tse DY, Lee RPK, Chun RKM, Hasegawa K, Qi H, Hatanaka T, To CH. Defocus Incorporated Multiple Segments (DIMS) spectacle lenses slow myopia progression: a 2-year randomised clinical trial. British Journal of Ophthalmology. Published Online First: 29 May 2019. doi: 10.1136/bjophthalmol-2018-313739

2Carly SY Lam, Wing Chun Tang, Paul H Lee, Han Yu Zhang, Hua Qi, Keigo Hasegawa, Chi Ho To. Myopia control effect of defocus incorporated multiple segments (DIMS) spectacle lens in Chinese children: results of a 3-year follow-up study. DOI: 10.1136/bjophthalmol-2020-317664

MiYOSMART is nieuw in Nederland maar is al eerder in bijvoorbeeld Azië, Canada, Australië en wat dichter bij huis in Frankrijk, Italië, Engeland en Duitsland geïntroduceerd. Wereldwijd dragen meer dan 500.000 kinderen inmiddels MiYOSMART glazen en in Nederland hebben zich inmiddels 800 medische en optiek oogzorgspecialisten ingeschreven voor certificatie.

MiYOSMART opleiding gestart

MiYOSMART is een niet-invasieve, kindvriendelijke oplossing voor de behandeling van progressieve myopie met brillenglazen. Om de glazen met succes voor te kunnen schrijven en/of te kunnen verstrekken biedt HOYA een online opleidingsprogramma. Dit wordt verzorgd door Professor Bruce Evans, Director of Research, Institute of Optometry, London, en Marleen Veldt. Zij is werkzaam als intramuraal orthoptist in het Oogcentrum Noordholland. Accreditatie punten voor het volgen van deze opleiding zijn aangevraagd. Heb je interesse om de opleiding te volgen, ga dan naar: https://info.hoyavision.com/nl/miyosmart-opleiding

HOYA Lens Nederland B.V., Tel. 020 – 7652310.


Be Sociable, Share!