Not Just Vision helpt u om de “theorie” om te zetten in de “praktijk”. Geen woorden maar daden!

juli 14, 2013

Winkels moeten zich voorbereiden op een tijd waarin de consument, mede dankzij internet, veel beter geïnformeerd is dan voorheen en de concurrentie vele malen heviger en agressiever is dan vroeger. Dat vereist dat u en uw medewerkers zelf ook beter geïnformeerd, dynamischer en actiever zijn en beter voorbereid op kritische vragen van de consument.

Bij Not Just Vision hebben we de afgelopen jaren bij grote, toonaangevende bedrijven veel ervaring opgedaan met gecompliceerde veranderingsprocessen. Veranderen is moeilijk maar ook noodzakelijk om in de toekomst nog succesvol te kunnen zijn.

Instore & On Screen

Bij Not Just Vision geloven we in twee belangrijke kanalen of plaatsen om met de klant te communiceren: in de winkel en “on screen”. Het doel is zonder uitzondering: fans maken in plaats van klanten. Dat is in de praktijk in veel gevallen echter net zo’n loze kreet als “beleving”. Mooie verhalen over geweldige concepten van anderen zijn er genoeg. Nu gaat het er om dat u het ook zelf gaat doen.

Met Not Just Vision hebben wij ons de afgelopen jaren gespecialiseerd in het implementeren van de concrete zaken die nodig zijn om de “theorie” om te zetten in de dagelijkse “praktijk”.

De Winkel en de Medewerkers

De statische saaie winkel moet plaats maken voor een dynamisch theater waar de klant geïnspireerd, getriggerd en geïnformeerd wordt. Moderne communicatiemiddelen kunnen ons daarbij helpen maar in de winkel komt het toch vooral op de medewerkers aan. Zijn ze goed geïnformeerd? Worden ze zelf door de inrichting van de winkel voldoende uitgedaagd om de klant actief te inspireren? Gebruiken ze alle middelen die we in huis hebben en bieden we ze genoeg tools om de klant te verleiden?

Met Not Just Vision inspireren we ondernemers en medewerkers om in de winkel een meer actieve rol te spelen. Zo nodig passen we de winkel en eventueel ook de collectie aan zodat die rol gemakkelijker en natuurlijker wordt. Kleine, simpele en voor de hand liggende veranderingen leiden niet zelden tot directe resultaten. Bijkomend voordeel is dat er gedurende het proces een meer efficiënte werkwijze ontstaat zodat er op de kosten bespaard wordt. Geen onbelangrijk aspect in deze tijd.

On Screen

Zowel in als buiten de winkel spelen “screens” een cruciale rol in ons moderne leven. Televisies, tablets, mobiele telefoons, computers, reclameschermen, narrow casting, de Tom Tom. We halen onze informatie van een variëteit aan schermen en vinden dat ook de normaalste zaak van de wereld. Al die schermen zijn voorhanden en kunnen door iedereen gekocht en ingezet worden. Dat is de afgelopen jaren in de optiek dan ook massaal gedaan. Maar schermen op zich zijn niet genoeg. Het gaat om de content en daarmee is het nog altijd droevig gesteld. Eenzijdig, veel te veel van hetzelfde, niet onderscheidend en zo kunnen we nog wel even doorgaan…

Actuele en onderscheidende content

Met Not Just Vision hebben we recent het innovatieve Brandbook ontwikkeld. Brandbook is een content supply systeem waarbij de afnemer zelf bepaalt welke content (lees van welke merken) hij wil gebruiken. Die content kan vervolgens op verschillende manieren en heel eenvoudig ingezet worden. Via tablets (Ipads of android) in de winkel, via grote touchscreens in de winkel, als narrow-casting via grote of kleine schermen in de winkel, op speelse wijze via het onlangs geïntroduceerde OpticTouch maar ook buiten de winkel via de eigen website en bijvoorbeeld de eigen Facebook pagina.

Zonder dat u er omkijken naar heeft worden al die “schermen” dagelijks gevuld met inspirerende en actuele informatie over de producten en diensten die u verkoopt.

Brandbook bespaart tijd en kosten en zorgt voor een gevarieerd en professioneel aanbod aan informatie in en buiten de winkel.

Interesse? Mail of bel nu!

Interesse in één of meerdere diensten van Not Just Vision. Neem gerust eens contact op voor een oriënterend gesprek waarin wij kunnen toelichten wat wij voor u kunnen doen. Blijven wachten tot alles vanzelf weer beter gaat, is geen optie. De veranderingen in de wereld en in het consumentengedrag zijn structureel. Alleen door actief mee te veranderen, kunnen we ook in de toekomst succesvol zijn!

Mail naar info@notjustvision.com of bel mij op 06 22994832

Dick van der Niet

Be Sociable, Share!