Nieuwe methode om samenwerking tussen ogen te optimaliseren

augustus 19, 2016

Hoya-Genius-XT

Het digitale tijdperk stelt hoge eisen aan het binoculaire gezichtsvermogen aangezien dit in toenemende mate visuele stress kan veroorzaken. In het geval van heteroforie kan dit leiden tot Fixatie Disparatie (FD). HOYA EyeGenius werd ontwikkeld met als doel een radicale vereenvoudiging van het meten en corrigeren van FD. Binoculaire visuele prestaties worden daardoor verbeterd en symptomen van visuele stress, zoals hoofdpijn, droge ogen en/of nekklachten, kunnen aanzienlijk worden verminderd.

Snel, laagdrempelig en nauwkeurig

EyeGenius, ontwikkeld door HOYA in samenwerking met de Fachhochschule Nordwestschweiz in het Zwitserse Olten, meet FD onder binoculaire omstandigheden en berekent op basis van de meetresultaten de desbetreffende compenserende prisma’s in 0,01 pdpt. Daarnaast is EyeGenius momenteel het snelste meetsysteem in de markt: het stelt in minder dan tien minuten de waarden van FD vast. Tijdens de meting worden geen prisma’s toegepast, wat prettiger is voor de klant.

Hoya-Genius-XTROnderdelen

EyeGenius bestaat uit drie onderdelen, een unit voor verziendheid (Lcd-scherm), een unit voor bijziendheid (3D-tablet) en een EyeGenius-app. De software leidt de opticien moeiteloos door het meetproces, waarbij de klant op interactieve wijze wordt betrokken. Geïntegreerde pre-tests stellen vast of er sprake is van binoculair enkelvoudig zicht en of de klant asthenope klachten heeft.

 

Full vision examination

EyeGenius kan bovendien worden gebruikt voor het uitvoeren van een volledige refractie en oogonderzoek. Het bestaat namelijk uit een combinatie van 4 verschillende modules met elk een specifieke functie. De opticien heeft hiermee de beschikking over ruim 60 testen, met de mogelijkheid om een individuele voorkeur en structuur te programmeren.

HOYA-logo
Neem voor meer informatie
contact op met
HOYA Lens Nederland B.V.,
Tel. 0297 – 514 314.

 

Be Sociable, Share!