Nieuw: Crizal Sapphire UV

maart 7, 2018

DÉ ONTSPIEGELING VOOR DE MEEST HELDERE BRILLENGLAZEN

VT_artikel_CrizalSapphireUV_Launch

Licht is overal en is belangrijk voor ons allemaal. Zo heeft licht invloed op ons lichaam, ons observatievermogen en ons gedrag. Zelfs onze biologische klok wordt beïnvloed door de zon. Toch is de invloed van licht op ons leven niet altijd positief. We krijgen steeds meer te maken met nieuwe lichtbronnen en worden hier vaker en langduriger aan blootgesteld.

Brildragers in het bijzonder merken deze veranderingen ook op. Zij ervaren reflecties wanneer lichtstralen op een brillenglas vallen en daardoor van richting veranderen. Met meer licht om ons heen krijgen we dus meer te maken met steeds meer reflecties.

25 JAAR CRIZAL-COATINGEN

25 jaar geleden introduceerde Essilor de eerste Crizal-coating. Sindsdien is deze niet meer weg te denken van elk kwalitatieve brillenglas. De Crizal-coating bestaat uit verschillende afwerkingslagen welke het oog én het brillenglas beschermen tegen de vijanden van scherp zicht. Denk aan vlekken, krassen, stof, water, hinderlijke reflecties en UV-stralen. Sinds de lancering van Crizal heeft Essilor gewerkt aan verdere innovaties en lanceert in 2018 de nieuwe generatie Crizal: Crizal Sapphire UV.

CRIZAL SAPPHIRE UV: TRANSPARANTIE EN ESTHETIEK IN EEN WERELD VOL REFLECTIES

In maart 2018 lanceert Essilor dé nieuwe coating in de Crizal-range: Crizal Sapphire UV. Deze coating voorkomt verstoringen in het zicht door lichtbronnen en biedt daardoor perfect zicht op de wereld en op de brildrager. Oftewel: esthetiek en transparantie in een wereld vol reflecties.

Reflecties ontstaan via weerkaatsingen aan beide zijden van een brillenglas. Op het moment dat er licht op het brillenglas valt dan ontstaat er eerst een reflectie aan de voorzijde van het brillenglas en daarna aan de achterzijde. Deze reflecties kunnen niet alleen hinderlijk zijn voor de brildrager, maar ook voor iemand die naar de brildrager kijkt. Deze dubbele reflectie treedt ook op wanneer een lichtbron zich achter de brildrager bevindt.

Crizal Sapphire UV houdt rekening met deze reflecties door middel van de 360° Multi-angular technology. Beide zijden van het brillenglas werken daardoor optimaal samen om reflecties geen kans te geven.

DE VOORDELEN VAN CRIZAL SAPPHIRE UV

Crizal Sapphire UV is de eerste coating die rekening houdt met reflecties ongeacht de invalshoek van de lichtbron, zowel via de voor- als de achterzijde van het brillenglas. De doorontwikkeling van de Crizal coating resulteert in twee voordelen voor de brildrager.

1 Een helderder zicht, door:

  • een verbeterde overdracht van visuele informatie;
  • een vermindering van spookbeelden;
  • een vermindering van hinderlijke reflecties.

2 Een verbeterde esthetiek

In de huidige maatschappij is hoe we ons zelf zien belangrijker dan ooit. Iedereen wil uiteraard op zijn best gezien worden. Crizal Sapphire UV is nog helderder dan eerdere coatings en voldoet aan deze behoefte. De ogen van de brildrager zijn nu nog beter te zien als men naar hem of haar kijkt of op een selfie.

Be Sociable, Share!