MiYOSMART

maart 15, 2021

De belangstelling voor MiYOSMART tijdens het OVN-congres op 15 maart was enorm, maar liefst 322 mensen hebben de lezing bijgewoond en beoordeeld met een 4,2 uit 5. Ook tijdens het jaarcongres van het NOG op 24, 25 en 26 maart was er veel interesse. Er is volop informatie gedeeld en er zijn waardevolle contacten gelegd.

MiYOSMART is een innovatief brillenglas voor de behandeling van progressieve myopie. Tijdens diepgaand wetenschappelijk onderzoek naar het principe van ‘myope defocus’ ontdekte HOYA’s onderzoekspartner, de Polytechnische Universiteit van Hongkong, dat progressieve myopie kan worden afgeremd door gelijktijdig scherp zicht én constante perifere myope defocus te creëren. De ontwikkelde technologie wordt ‘Defocus Incorporated Multiple Segments’ (D.I.M.S.) genoemd.

Bij de deelnemers die het 2 jaar durende onderzoek* voltooiden, waarin zij MiYOSMART brillenglazen met D.I.M.S.-technology droegen, nam de progressie van myopie af met gemiddeld 60% ten opzichte van de controlegroep met standaard enkelvoudige brillenglazen.

MiYOSMART opleiding gestart

MiYOSMART is een niet-invasieve, kindvriendelijke oplossing voor de behandeling van progressieve myopie met brillenglazen. Om de glazen met succes voor te kunnen schrijven en/of te kunnen verstrekken biedt HOYA een online opleidingsprogramma. Dit wordt verzorgd door Professor Bruce Evans, Director of Research, Institute of Optometry, London, en Marleen Veldt. Zij is werkzaam als intramuraal orthoptist in het Oogcentrum Noordholland. Accreditatie punten voor het volgen van deze opleiding zijn aangevraagd. Heb je interesse om de opleiding te volgen, ga dan naar: https://info.hoyavision.com/nl/miyosmart-opleiding

HOYA Lens Nederland B.V., Tel. 020 – 7652310.


Be Sociable, Share!