LUTINA, het Glas dat schadelijke UV-stralen filtert boven de 400nm.

april 4, 2019

Doordat Lutina lichtgolven tot 420nm absorbeert wordt oxidatieve stress en ook de schade aan de macula verminderd. Hierdoor wordt de brildrager beter beschermd tegen leeftijdsgebonden maculadegeneratie (AMD). AMD is een van de belangrijkste oorzaken van slechtziendheid bij mensen boven 50 jaar.

In de eerste jaren van het onderzoek waren er slechts enkele onderzoekers die hun vraagtekens hierbij stelden. Het effect van blauw licht op de melatonine productie werd pas in 2001 bevestigd, toen wetenschappers ontdekten dat het licht in het blauwe spectrum de aanmaak van melatonine verstoort. Omdat blauw licht zo helder is, wordt het gebruikt in vrijwel alle LED-apparaten, waaronder telefoons, tablets, laptops en televisies.

Het gebied van het spectrum van zichtbaar licht dat beschouwd moet worden voor de bepaling van blauwlichtschade loopt van 300 nm (licht UV, diepblauw) tot 700 nm (dieprood), en het meest belangrijke van dit gebied is het subgebied 400-500nm. De piek van de gevoeligheid ligt rond de 440 nm.

Luteïne is een van de twee carotenoïden die zich in hoge concentratie bevinden in de macula. Het is een anti-oxidant en werkt als een blauw filter waardoor voorkomen wordt dat teveel schadelijk blauw en ultraviolet licht het gevoelige weefsel aan de achterzijde van het netvlies bereikt en de lichtgevoelige cellen beschadigt. Deze fundamentele substantie wordt niet door het menselijk lichaam geproduceerd en kan alleen opgenomen worden via voeding.

Om de luteïne in de macula van het oog te beschermen en zo aan de gezondheid van het oog bij te dragen, is het Lutinaglas ontwikkeld. Lutina blokt UV-stralen zoals andere brillenglazen, maar absorbeert bovendien de lichtgolven van 400-420nm.

Door de lage concentratie aan luteïne kan de macula niet beschermd worden tegen beschadiging.

Door een voldoende concentratie aan luteïne kan de macula beter beschermd worden tegen beschadiging.

Studies tonen aan dat de afbraak van luteïne in de macula de oorzaak kan zijn van leeftijdsgebonden maculadegeneratie (AMD).

Doordat Lutina deze lichtgolven tot 420nm absorbeert wordt oxidatieve stress en ook de schade aan de macula verminderd. Hierdoor wordt de brildrager beter beschermd tegen leeftijdsgebonden maculadegeneratie (AMD). AMD is een van de belangrijkste oorzaken van slechtziendheid bij mensen boven 50 jaar.

ENOT Amsterdam houdt zich continue bezig met het creëren van nieuwe glas-innovaties die inspelen op de veranderende behoeften met betrekking tot zicht. En even belangrijk: innovaties ter bescherming van onze ogen. Momenteel hebben wij diverse blue-light producten.

Voor meer informatie neem contact op met onze vertegenwoordigers:

verkoop@enot.nl

of bel: 0622467632 / 0204106900

www.enot.nl

 

 

 

Be Sociable, Share!