Lacoste Eyewear by Marchon

januari 20, 2011

Post image for Lacoste Eyewear by Marchon

– OVERZICHT VAN DE COLLECTIE –

De collectie toont levendige kleurvormen, strepen en biezen, het klassieke piqué-oppervlak en het altijd herkenbare logo van de krokodil, een inspiratiebron die herinnert aan de lange historie van het merk Lacoste. Perfecte stijl en vloeiende belijning zijn vertaald naar eyewear en creëren een elegante, uitgesproken collectie, synoniem met het merk Lacoste. 

Als inspiratiebron voor de Lacoste eyewear werden de volgende merkwaarden gebruikt:

• Petite Pique (afgeleid van het L.12.12 poloshirt)
• Piping & Striping
• Color Block
• Sport (Magneet)
• Color Range
• Metal Croc 

Petite Pique (L.12.12)

Dit authentieke Lacoste model is gebaseerd op het petit piqué poloshirt dat René Lacoste destijds heeft ontworpen. Oorspronkelijk ontworpen om de dragers van het shirt (in eerste instantie tennisspelers) bewegingsvrijheid te geven zonder concessies te doen aan elegantie. Sindsdien is het een symbool geworden voor een stijl die mode overstijgt en door de combinatie van comfort en elegantie tot een geheel nieuwe uitstraling heeft geleid. Het shirt is synoniem voor een opgewekte, relaxte stijl passend bij elke gelegenheid, of het nu op de tennisbaan of in de stad is. Vertaald naar brillenmode vormt de exclusieve katoenen petit piqué, met z’n unieke, onbetwistbare tijdloosheid, de inspiratiebron voor een collectie met een uitzonderlijke stijl en kwaliteit. Een belofte van een ontspannen, natuurlijke elegantie: de vrijheid om jezelf te zijn en de klasse om dat stijlvol te doen. 

Kleurenreeks

Geheel volgens de traditie van het kleurenscala van de poloshirtcollectie biedt deze collectie monturen een uitgebreide reeks levendige kleuren. Bij elk model is een veelheid van kleurencombinaties van voorkant en veren mogelijk, door de rijkgeschakeerde kleurenmogelijkheden voor de voorkant, te combineren met een scala van kleuren dat voor de veren mogelijk is: wit, blauw, rood, oranje, groen, zwart, crème, amber en kaki. Net als bij de poloshirts worden het uitgebreide kleurenpalet en de modellen elk seizoen vernieuwd. Dat biedt klanten de mogelijkheid een polo te kiezen die bij hun stemming past, en al het optimisme van het merk Lacoste te benutten. 

Stripes and Piping

Geïnspireerd door de sportieve lifestyle die karakteristiek is voor het merk. Elk montuur van deze collectie kan gemakkelijk worden herkend aan de aanwezigheid van een enkele brede kleurstreep (stripes) OF een reeks dunne lijnen (piping). Dit design wordt toegepast op voorzijde, veren en hoekstukken, met als resultaat een bijzonder elegant en draagbaar montuur. Door gekleurde strepen of lijnen toe te passen op een effengekleurd montuur, hebben deze monturen een uniek karakter dat tevens herinnert aan de oorsprong van Lacoste. Dit concept heeft Lacoste in zijn hele bestaan toegepast op allerlei producten, van tennisrackets tot handtassen en truien. Dit montuur kan dus met recht authentiek worden genoemd. 

Color Blocking

Een gedurfde en onderscheidende inspiratie vormt de color blocking, waarbij effen kleuren door elkaar worden gebruikt op voorzijde en veren. Deze tweetonige kleurencombinaties zijn geïnspireerd op sportkleding waarbij twee kledingstukken van verschillende kleuren samen een unieke look vormen. De kleur van het krokodillenlogo past bij het gekozen color block. 

Sport (Magneet)

Een ontmoeting tussen vorm en functie. Deze modieuze voorkant is gecombineerd met dunne veren,die een verborgen sportieve eigenschap laten zien als ze ontvouwen worden: magnetische veertoppen die vastgeklikt kunnen worden en de assertieve drager de vrijheid geven waar hij altijd naar op zoek is. Geheel in de lijn van tennislegende René Lacoste is dit model Sport geïnspireerd op het actieve sportleven. Deze collectie monturen kan worden gedragen tijdens het sporten en herinnert aan de meesterlijke elegantie en beheersing die René op de tennisbanen liet zien. De veelzijdigheid van de monturen in deze collectie kan eenvoudig worden verklaard: ze kunnen zowel tijdens het sporten als op elk ander moment van de dag worden gedragen. 

Metal Croc

Deze inspiratie herinnert aan de vernieuwende geest van René Lacoste die het metalen tennisracket in de tenniswereld introduceerde. Dit verfijnde, sportieve model heeft een metalen krokodillenlogo op het linkerglas en op het uiteinde van de veren, op een soortgelijke plaats als bij het tennisracket. Opvallend is ten slotte hoe de vorm van het uiteinde van de rackethandgreep terugkeert in het uiteinde van de veren. 

– Eyewear kenmerken –

• Relaxt/casual
• Elegant
• Sportief
• Comfortabel en stijlvol
• Kleurig
• Fris
• Ongebruikelijk chic 

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marchon Benelux
00800 7200 2020. 

Be Sociable, Share!