J.F.Rey Eyewear

augustus 22, 2012

Het Franse brillenmerk J.F.Rey bestaat al sinds 1995 en heeft een absolute individuele stijl! Deze beweegt zich in een creatieve omgeving met een constante beweging.
De designers uit Marseille worden beïnvloed door alles om hen heen. Omgevingsfactoren zijn de inspiratie! Waar men ook komt. Het gebruik van de meest innovatie R&D technieken, handwerk, ambacht en exclusieve materialen zorgen voor een van de meest bijzondere brillenmerken ter wereld. Met geen ander label te vergelijken.
Verscheidende malen onderscheiden door vakjury’s op de meest toonaangevende beurzen!

De grootste doorbraak is de laser die ontwikkeld is om verschillende materialen zoals (exclusief) acetaat en speciale metaalsoorten te “graveren” op 3D niveau. De materialen krijgen hierdoor een hele nieuwe structuur en “look & feel” en ogen daardoor totaal anders.
Inmiddels zijn ze zo ver dat we van een speciaal soort metaal een soort kledingstof kunnen maken waardoor het op zijde gaat lijken. Met een structuur die echt in de diepte van het materiaal verwerkt zit. Dit alles met het optimale comfort van lichtgewicht frames.
Deze SILK collectie wordt daarna ook nog eens met de hand in verschillende effecten gekleurd om de diepte van de structuur te benadrukken. Geen bril is hetzelfde en is dus altijd uniek.

JFRey heeft deze verschillende zeer luxe houtsoorten (Walnut, Chestnut, Teak, Wenge, Ebony etc) gebruikt in een nieuwe serie monturen. JFRey is een merk wat altijd op zoek is naar de mooiste en exclusiefste materialen. Hout heeft altijd al tot de verbeelding gesproken. Er is echter een groot nadeel aan houten frames. En dat is dat ze niet afpasbaar zijn.
JFRey heeft in de nieuwe reeks echter een mogelijkheid gezien om handmatig meerdere fineerlagen kruislings op elkaar te ‘lijmen’ en deze zijdelings in een metalen frame te plaatsen. Deze combinatie laat mooier dan wie dan ook de structuur van het hout zien, maar is door het metalen geraamte wel helemaal afpasbaar en heeft daardoor een perfecte pasvorm.

Er zijn al geruime tijd meerdere merken die met hout komen. Dit is geen uitzondering, en door de tijdloze, luxe en zeer bijzondere uitstraling van hout, zal het niet meer weg te denken zijn in de brillen. JFRey heeft er echter nu pas voor gekozen omdat het merk nu pas de ideale setting heeft gevonden voor het bewerken van hout in brillen.
Er is hout gebruikt voor een sportievere strakke heren serie en voor een klassiekere meer elegante heren serie. Uiteraard met de hand vervaardigd uit de beste materialen…

www.jfrey.fr

Be Sociable, Share!