HOYA’s V+ assortiment verder uitgebreid

januari 17, 2015

De wereld versnelt en digitaliseert in een hoog tempo, waardoor ons visuele systeem anders en intensiever wordt belast. Dit vraagt om een perfecte analyse van de gebreken van het oog en de vertaling in innovatieve correctietechieken.

HOYA’s V+ brillenglazen met gepatenteerde Binocular Harmonization Technology zijn hiervan een resultaat. Ze bieden een effectieve oplossing voor zo’n driekwart van de brildragers met voor links en rechts een verschillend brilvoorschift. Hierdoor vallen de lichtstralen bij het linker- en rechteroog op verschillende punten door het brillenglas en raakt het zicht uit balans, wat vaak leidt tot asthenopische klachten. Het probleem wordt veroorzaakt door het prismatische neveneffect van het glas, wat niet door de brildrager zelf kan worden gecompenseerd. De hersenen zullen proberen om de beeldkwaliteit voor beide ogen gelijk te trekken, wat rivaliteit tussen de ogen veroorzaakt, omdat compensatie voor het ene oog minder scherpte voor het andere oog betekent.

Binocular Harmonization Technology van HOYA berekent als eerste het binoculaire eindresultaat, waar het linker- en rechter glassontwerp als afzonderlijke elementen op afgestemd worden. Hierdoor voldoet de verdeling en het verloop van de sterkte precies aan de behoeften van beide ogen. Resultaat: een ongeëvenaard binoculair zicht, met een constant stabiel zicht in elke kijkrichting, aangevuld met een optimaal dieptezicht.

Naast Hoyalux iD MyStyle V+ en LifeStyle V+ introduceert HOYA nu drie nieuwe V+ ontwerpen:

Multifocaal V+ glas dat precies is afgestemd op de levensstijl van de klant (Harmony of Clarity) en de individuele draagcondities.

Indoor V+ glas dat precies is afgestemd op de individuele kijk- en werkomstandigheden en verkrijgbaar is in drie varianten: Close, Screen en Space.

Enkelvoudig V+ maatwerk glas dat precies is afgestemd op de individuele draagcondities.

Door de toepassing van Binocular Harmonization Technology, vijf nieuwe gepatenteerde binoculaire beoordelingsmethodes en extra personalisaties sluiten V+ brillenglazen naadloos aan op het dynamische kijkgedrag van vandaag en morgen.

Meer informatie: HOYA Lens Nederland B.V.
telefoon 0297 – 514 314

Be Sociable, Share!