HOYA BlueControl, voor dat beetje extra comfort in een digitale wereld

maart 26, 2013

Met het toenemende gebruik van beeldschermen, zoals smartphones, tablets, laptops en HD-televisies is er een nieuw fenomeen om rekening mee te houden bij het adviseren van klanten. Beeldschermen verspreiden kunstlicht dat in sterkte feller is dan daglicht. Een onderdeel van dit kunstlicht is blauw licht, ook bekend als hoogenergetisch zichtbaar licht. Blauw licht is weliswaar een natuurlijk verschijnsel, maar buitensporige hoeveelheden kunnen vanwege de hoge intensiteit leiden tot overbelaste ogen, vermoeidheid en zelfs tot slapeloosheid. Onderzoek* toont aan dat 83% van de brildragers last heeft van zijn ogen bij gebruik van beeldschermen.

Juist bij beeldschermen zijn pieken van blauw licht aanwezig binnen het elektromagnetisch spectrum. De blauwe (korte golffrequentie) lichtstralen breken meer in de ooglens, waardoor het brandpunt juist voor het netvlies valt in plaats van op het netvlies. Hierdoor is er meer verspreiding van blauw licht in de ooggelei die zich in de oogbol bevindt, waardoor er een waziger (verstrooid) zicht kan ontstaan. Om dit te corrigeren gaan mensen vaak ongemerkt overcompenseren door meer te knipperen, wat tot vermoeide ogen leidt.

HOYA BlueControl is een coating die het blauwe licht dat door beeldschermen wordt uitgestraald neutraliseert, waardoor overbelasting van de ogen wordt voorkomen. Bijkomende voordelen zijn een vermindering van de lichtschittering en een scherper contrast. Hierdoor blijven niet alleen de ogen in een betere conditie, maar wordt het kijken comfortabeler en krijgen kleuren een natuurlijker karakter.

Onderzoek** wijst uit dat 78% van de doelgroep interesse heeft in BlueControl en dat 58% de intentie heeft een opticien te bezoeken voor meer informatie. BlueControl wordt aangeboden in combinatie met de ongeëvenaarde Hi-Vision LongLife anti-reflectie coating van HOYA. Met BlueControl beschikt de opticien over een aantal fantastische verkoopargumenten. Hiermee kunnen zowel bestaande als nieuwe klanten profiteren van extra comfort in de digitale wereld.

* Millward Brown: “Wat consumenten vinden van anti-reflectiecoatings”. Onderzoek onder 1.204 brildragers in zes Europese landen, waaronder Nederland, november 2012.
** Resultaten van VisionWatch 2012: een enquête van The Vision Council onder 10.000 Amerikaanse volwassenen over het gebruik van digitale media en de symptomen van kijkstress.


HOYA Lens Nederland B.V.
T 0297 514 314

Be Sociable, Share!