HOC introduceert NEVA MAX UV

mei 8, 2013

Het belang van UV-bescherming

De berichtgeving over UV en de noodzaak je te beschermen tegen UV-stralen bereiken steeds vaker de actualiteiten en het nieuws. Gerenommeerde organisaties en onderzoeksinstanties informeren consumenten vrijwel dagelijks over de gevolgen en momenten van gevaar van de zon.

KWF Kankerbestrijding adviseerde tijdens het eerste warme lenteweekend te genieten van de zon, maar wel voorzichtig te zijn. Na een lange winter hebben veel mensen nog weinig zon gezien. Te veel UV-straling kan schade aan de huid veroorzaken.

Het KNMI informeert dagelijks over de verwachte zonkracht op haar website. De zonkracht wordt uitgedrukt in UV-index 1 t/m 10. De index neemt toe naarmate de zon hoger staat en varieert met de seizoenen en het moment van de dag.

De bewustwording van de consument dat de toenemende UV-straling zeer schadelijk is voor zowel de huid áls de ogen, groeit sterk door deze berichtgevingen.

Wist u dat:
– Als de zon niet schijnt er toch 42% UV-straling aanwezig is?
– UV-straling net zo schadelijk is voor ogen en de huid rondom, als voor de rest van de huid?

Eye Sun Protection Factor

Ogen verdienen dezelfde bescherming als de huid. Ook als de zon niet schijnt is UV-bescherming voor de ogen van belang. Het is zowel voor consumenten met heldere brillenglazen als met zonneglazen belangrijk hier aandacht voor te vragen.
De UV-beschermende werking van brillenglazen wordt aangegeven door de internationaal erkende Eye Sun Protection Factor: E-SPF. De E-SPF factor van een brillenglas hangt af van een combinatie van het gekozen brillenglas met de multicoating. De E-SPF schaal varieert van factor 2 voor standaard heldere brillenglazen zonder bescherming tot factor 50+ voor getinte zonneglazen met een coating aan de achterzijde. Zo wordt zowel aan de voor- als achterkant van het brillenglas bescherming geboden tegen de schadelijke UV-stralen.

Neva Max UV multicoating

De nieuwe Neva Max UV multicoating van BBGR beschermt uw consumenten nu 100% volledige bescherming tegen de schade door directe én reflecterende UV-straling aan de ogen.

Neva Max UV op heldere brillenglazen biedt tot 25 keer méér bescherming dan de multicoatings zonder deze UV-bescherming.
Opticiens kunnen consumenten eenvoudig overtuigen van deze innovatieve oplossing aan de hand van de E-SPF index als vermeld in de HOC verkoopcatalogus.

Neva Solaire multicoating op de achterzijde van zonneglazen beschermen de ogen zelfs tot 50 keer méér tegen schadelijke UV-stralen (E-SPF50).

Speciale inkoopprijslijst HOC zonneglazen

De HOC zonneglazen campagne biedt ruime keuze uit de belangrijkste zonnetinten voor enkelvoudige, multifocale (incl. freeform ProBasicFF), Xperio en Nova Sport zonneglazen. Onderscheidend, kwalitatief en flexibel in te zetten voor veeleisende consumenten.

Communicatiematerialen

HOC heeft verschillende materialen ter beschikking voor de communicatie rond het thema ‘’zonnebril op sterkte’’. U kunt deze direct bestellen op de HOC marketing webshop op www.hocsite.com.

Voor meer informatie:
Holland Optical Company
www.hocsite.com
T 020 6951 951

Be Sociable, Share!