Nieuw multifocaal brillenglas van HOC/BBGR: Anateo Mio, zo geavanceerd en toch zo eenvoudig

januari 3, 2011

Post image for Nieuw multifocaal brillenglas van HOC/BBGR: Anateo Mio, zo geavanceerd en toch zo eenvoudig

Holland Optical Company introduceert met Anateo® Mio het nieuwste multifocale brillenglas van BBGR, dat onlangs door de internationale vakjury van de Silmo werd beloond werd met de Silmo d’Or. Met Anateo® Mio biedt de opticien het hoogste niveau van individualisatie in brillenglazen aan de consument.

Anateo® Mio combineert de geavanceerde freeform Digital Surfacing productietechniek, eenvoud en flexibiliteit in maatwerk in een nieuw multifocaal brillenglas met een zeer hoge visuele perfectie.

Geavanceerd, omdat het Anateo Mio brillenglas van BBGR een nieuwe dimensie aan de personalisatie van multifocale brillenglazen integreert: de individuele leesafstand – meetbaar met de gepatenteerde EyeTab® – om het beste kijkcomfort te bereiken. Eenvoudig, omdat alle vereiste parameters in een minimum van tijd kunnen worden verwerkt. Flexibel omdat de opticien kan kiezen uit twee eenvoudige, maar uiterst nauwkeurige bestelmethodes.

De nieuwste parameter voor personalisatie, de leesafstand

In het Anateo ontwerp wordt rekening gehouden met de anatomie van het oog bij het optimaliseren van het multifocale brillenglas. Daarnaast wordt bij Anateo ook rekening gehouden met de positie van de pupil in het montuur en het brillenglas ten opzichte van het oog. De specifieke parameters die hiervoor worden opgegeven zijn: hoornvliesafstand, inclinatie van het montuur en doorbuiging van het montuur.
Met de introductie van het Anateo Mio ontwerp, wordt een extra stap gezet voor de perfecte individualisatie van het multifocale brillenglas. Bij Anateo Mio wordt nu ook de leesafstand geïntegreerd. Met het exact meten van de leesafstand als nieuwe parameter kan voor de consument het ontwerp en de kijkgebieden voor nabij verder worden geoptimaliseerd, rekeninghoudend met de natuurlijk leeshouding.

De lengte van de consument is een belangrijke factor voor de leesafstand
Bij activiteiten op korte afstand, zoals lezen, convergeren de ogen op natuurlijke wijze naar een fixatiepunt. Het fixatiepunt is mede afhankelijk van de lengte van de consument. De leesafstand, ook wel gerelateerd aan de armlengte, is afhankelijk van de lengte van de consument. (zie afbeelding Anna, Tess en Thomas).

Afhankelijk van de leesafstand wordt de inset van Anateo Mio voor elke consument individueel aangepast. De consument zal het leesdeel automatisch op de juiste positie waarnemen en daardoor zijn de kijkgebieden voor nabij aanzienlijk breder (zie onderstaande afbeeldingen)

Nieuw van HOC/BBGR
De EyeTab®, voor het exact opmeten van de leesafstand

BBGR heeft voor het opmeten een efficiënt meetinstrument ontwikkeld en gepatenteerd, de EyeTab®.
Met de EyeTab® kan de opticien nauwkeurig en snel de afstand tussen het leesoppervlak en de brillenglazen van de consument meten en in de bestelling van de Anateo Mio integreren.

Met behulp van de EyeTab® creëert de opticien eenvoudig de hoogste graad van optische optimalisatie voor consumenten!

Anateo Mio is de ideale oplossing voor opticiens die een individueel multifocaal brillenglas met het hoogste visuele comfort willen aanbieden, zonder veel moeite of ingewikkelde metingen.

Anateo Mio biedt een flexibele bestelwijze
Voor de bestelling aan HOC van Anateo Mio brillenglazen heeft de opticien in Glassworld keuze uit twee opties om de vier unieke parameters op te geven.
Optie 1: de gemiddelde waarden van de 4 parameters in het Glassworld aan te klikken.
Optie 2: de exact gemeten waarden van de 4 parameters in Glassworld in te vullen.
Elke bestelwijze staat garant voor perfect maatwerk, optimaal kijkcomfort en 100% tevreden consumenten.

De voordelen van Anateo Mio voor de consument:
· De consument krijgt maatwerk multifocale brillenglazen van het hoogste niveau met direct het meest optimale en natuurlijke zicht.
· De kijkgebieden voor nabij zijn tot 30% breder en zeer helder dan een traditioneel multifocaal brillenglas. Het brede leesgedeelte zorgt ook voor een natuurlijke houding van het hoofd.
· De consument ervaart een comfortabel beeld in centraal, panoramisch en dynamisch zien.
· Anateo Mio geeft een verbeterde contrastgevoeligheid en scherp omlijnde details.
· Anateo Mio is geschikt voor elk type montuur.

Anateo Mio, zo geavanceerd en toch zo eenvoudig

Holland Optical Company B.V.
Tel. 020 – 6 951 951
info@hocsite.com
www.hocsite.com

Be Sociable, Share!