Eyeguides

mei 13, 2024

Eyeguides International is 10 jaar geleden opgericht om samen met leveranciers en winkels meer publiciteit voor de optiek in het algemeen en de zelfstandige opticiens in het bijzonder te genereren.

Dat was op zich niets nieuws voor ons. We hadden met Club BRILLANT en het HBA-budget met hetzelfde doel al veel spraakmakende projecten vormgegeven. Denk aan de Club BRILLANT advertenties in alle belangrijke modemagazines, het televisieprogramma Looking Good, de spraakmakende shows op de Amsterdam Fashion Week en de afterparty’s in de Jimmy Woo, de samenwerking met Holland’s Next Top Model, het jaarlijkse Fête de la Vue in Grand Hotel Huis ter Duin, de (zonne)brillenspecials bij Glamour magazine, Jackie’s en Nouveau, de persreizen naar Afrika en ongekende hoeveelheid aandacht voor mooie (zonne)brillen in kranten, tijdschriften en op televisie die daarvan het gevolg was.

Sindsdien is er bij ons en in de branche veel gebeurd maar de missie is onveranderd gebleven. We willen samen met de leveranciers en de winkels voor heel veel publiciteit voor de zelfstandige opticiens zorgen. Daarbij maken we tegenwoordig dankbaar gebruik van de mogelijkheden die vooral sociale media ons bieden en zoeken we altijd naar andere manieren om zo veel mogelijk publiciteit te genereren.

Dat is meer dan ooit nodig omdat ketens, groepen en merken hun online marketing-inspanningen alleen maar opvoeren.

Inmiddels hebben we 3 platforms die merken en winkels volop mogelijkheden bieden.

NanaWoody&John 

NanaWoody&John is de gids waar de consument zich in showrooms van een groot aantal merken kan laten inspireren en waar hij of zij gemakkelijk de verkoopadressen van al die merken kan vinden.

Met het platform als afzender en altijd met links naar de winkels, adverteren we voor de deelnemende merken. Generiek met advertenties waarin verschillende merken getoond worden en merk-specifiek met campagnes die we voor 1 merk uitvoeren.

Meedoen en profiteren van de mogelijkheden van NanaWoody&John

Merken kunnen meedoen met het platform met een showroom waaraan we hun verkoopadressen koppelen. Ze worden dan meegenomen in de generieke advertenties en kunnen het platform benutten voor merk-specifieke campagnes met links naar al hun verkoopadressen.

Merken kunnen er ook voor kiezen om hun collecties alleen te tonen in showrooms op de websites van zelfstandige opticiens.   

Zelfstandige opticiens kunnen een gepersonaliseerde versie van de showroom op hun eigen website tonen. Onderhoud en updates worden door ons gedaan.

Club BRILLANT

Voor Club BRILLANT adverteren we altijd voor de aangesloten winkels. We gebruiken daarvoor (zonne)brillen van bekende merken maar sturen de geïnteresseerde consument direct naar de winkels. Club BRILLANT heeft uiteraard eigen sociale media en aan een eigen website wordt gewerkt.

Meedoen en profiteren van de mogelijkheden van Club BRILLANT

Zelfstandige opticiens kunnen zich aansluiten. Hun winkels worden het hele jaar door in de advertenties en op sociale media getoond en Club BRILLANT levert ze desgewenst graag content voor hun eigen lokale advertenties op Facebook en Instagram of voert ze ook voor ze uit.

Kwaliteit voor Ogen

Kwaliteit voor Ogen is het marketing platform van CENTROP. Daarvoor plaatsen we advertenties die altijd naar bij het CENTROP aangesloten winkels leiden. Die advertenties kunnen weer generiek zijn maar ook merk-specifiek. Kwaliteit voor Ogen heeft eigen sociale media en aan de eigen website wordt gewerkt.

Meedoen en profiteren van de mogelijkheden van Kwaliteit voor Ogen  

CENTROP leveranciers kunnen meedoen. Hun merken worden getoond in de generieke advertenties voor de actief participerende winkels en ze hebben de mogelijkheid om met support van het CENTROP merk-specifieke advertenties met link naar alle CENTROP winkels die het merk verkopen, uit te voeren.

CENTROP leden kunnen actief participeren en worden dan getoond in alle generieke advertenties die het hele jaar door geplaatst worden.

Marketing voor zelfstandige opticiens

Last but not least werken we met veel plezier voor zelfstandige opticiens waarvoor we onze kennis en ervaring inzetten om een deel of de volledige marketing voor de winkel te ontwikkelen, vorm te geven en uit te voeren. Desgewenst denken we graag mee over strategie, maximale exposure en groeimogelijkheden.  

Be Sociable, Share!