Essilor innoveert en introduceert Eyezen

maart 25, 2015

een nieuw brillenglazen portfolio, ontwikkeld voor een digitale levensstijl

TV’s, laptops, tablets en computers zijn een onmisbaar onderdeel van het leven geworden. Het huidige digitale leven zorgt voor nieuwe optische behoeften. Essilor deed onderzoek naar de veranderingen in het kijkgedrag en de kijkhouding van brildragers tijdens het gebruik van diverse soorten beeldschermen. Uit dit onderzoek is gebleken dat er nieuwe gebruiksafstanden zijn ontstaan. De lichaamshouding en de ooginclinatie zijn verschillend wanneer men leest van een papier of een scherm. Daarnaast is gebleken dat maar liefst 95% van de mensen een smartphone gebruiken op een afstand tussen de 23 en 43 cm. Dit zorgt voor een nieuwe kijkbehoefte waar rekening mee gehouden wordt in het ontwerp van Eyezen brillenglazen: het extra nabijzicht.

Uit het onderzoek zijn 3 consumentenprofielen gedefinieerd:

1] jong volwassenen
2] pre-presbyopen
3] presbyopen.

Alle consumenten uit deze profielgroepen ervaren de visuele ongemakken van frequent beeldschermgebruik, maar op verschillende niveaus.

Twee technologieën maken het glasdesign van Eyezen uniek:

Eyezen Focus technologie: Een specifieke extra sterkte op basis van het consumentenprofiel in het speciaal ontworpen onderste gedeelte van het brillenglas. De voordelen voor de drager:

  • Minder vermoeide ogen, zelfs bij langdurig gebruik van een smartphone;
  • Beter kunnen lezen van de kleine lettertjes;
  • Een natuurlijke houding voor presbyopen bij het gebruik van een smartphone

Light Scan technologie: deze technologie van Crizal® PrevenciaTM filtert selectief schadelijk blauwviolet licht dat uitgestraald kan worden door beeldschermen. Het noodzakelijk blauwviolette licht wordt doorgelaten door het glas waardoor de biologische klok van de drager positief wordt beïnvloed. Voor een optimaal resultaat wordt deze coating geadviseerd in combinatie met de Eyezen productrange. De voordelen voor de drager:

  • Vermindering van verblinding door beeldschermen;
  • Verbeterd contrast;
  • Voorkomt vroegtijdige veroudering van de ogen.

De Eyezen range is beschikbaar als multifocaal design (Varilux Eyezen) en unifocaal design (Essilor Eyezen).

Be Sociable, Share!