Een Icoon voor een Icoon

april 14, 2013

Het Titan Minimal Art ontwerp geldt als één van de iconen uit de geschiedenis van de bril. Voor het eerst gepresenteerd in 1999, daarna miljoenen keren verkocht en nu nog altijd populair bij een grote groep fans die van een bril verwachten dat hij mooi en functioneel is en op geen enkele wijze het blikveld hindert of de persoonlijkheid van de drager overvleugeld. De Titan Minimal Art is talloze malen gekopieerd maar nooit overtroffen. Het is de ultieme referentie en het beste randloze montuur ooit ontworpen.

Patrick Dempsey is ook een icoon. Als Dr. Derek Shepherd in Grey’s Anatomy veroverde hij de harten van miljoenen kijkers overal op de wereld. Naast zijn werk als acteur, heeft hij een voorliefde voor snelle auto’s en zelfs, samen met voormalig voetballer Alessandro Del Piero, een eigen renstal. Bovendien is hij een begenadigd jongleur.

Silhouette houdt van sterke persoonlijkheden en is er terecht trots op als ze kiezen voor de monturen en zonnebrillen die het in Oostenrijk met zoveel zorg vervaardigd.

Om het allemaal vast te leggen werd nog een derde icoon ingeschakeld. Peter Lindbergh is als fotograaf een levende legende en ook weer zo’n sterke persoonlijkheid met een duidelijke mening en een geheel eigen beeldtaal. Hij fotografeerde Mick Jagger, Keith Richards, Natassja Kinski, Tina Turner, Madonna, Sharon Stone, John Malkovich, Kate Winslet en tal van anderen wereldsterren.

Zowel Peter als Patrick genoten van de samenwerking en de shoot die in Los Angeles plaats vond. Ook weer niet helemaal toevallig want Dempsey woont in Los Angeles en de stad is het perfecte decor voor de wereldsterren die Lindbergh, Dempsey en de Titan Minimal Art, stuk voor stuk zijn.

Bijna vijftien jaar na de lancering is de Titan Minimal Art nog altijd een bijzonder ontwerp en is het een onveranderd genoegen zo’n iconische bril te verkopen. Logisch en respectvol dat Silhouette wereldwijd zo’n grote en kostbare campagne inzet om opticiens daarbij te helpen!

Voor meer informatie: www.silhouette.com

Be Sociable, Share!