Als Corona je bedrijf op stelten zet …

december 1, 2020

Hoe stressbestendig is je bedrijf?

We leven in een onzekere wereld, waarin dingen die altijd vanzelfsprekend waren dat ineens niet meer zijn. Waar onverwachtse gebeurtenissen ineens dwingen tot snel handelen. Op gebieden waarmee je geen ervaring hebt en waar de routine ontbreekt. Je winkel tijdelijk moeten sluiten door een Corona besmetting en de lokale pers die hier lucht van krijgt en jou benadert. Een tegendraadse klant die ageert tegen jouw deurbeleid en de boel op stelten zet. Een klant die via social media roept zijn besmetting in jouw winkel opgelopen te hebben. De kans op zo’n incident, dat snel escaleert en directe actie vraagt, is groter dan ooit.

Een crisis brengt niet alleen veiligheid in gevaar, maar vergoot de kans dat de bedrijfsvoering en reputatie van jouw organisatie geschaad worden. Kortom, alle hens aan dek is nodig om te kunnen dealen met de vereiste snelheid, de (tijds)druk en de onvermijdelijke aandacht vanuit (social) media. Om die reden is voorbereiding en het vermogen om onder druk effectief te kunnen presteren nodig.

Drie korte video’s over hoe je je als ondernemer voorbereidt

Wij helpen je voor te bereiden op het onverwachtse. Overdreven? Geenszins, er zijn genoeg voorbeelden van bedrijven die zorgvuldig opgebouwde reputaties in korte tijd zagen vervliegen door het niet juist of te traag handelen. Mariette Neumann, een autoriteit op het gebied van crisis management verzorgt deze video’s die zijn afgestemd op de praktijk van opticiens.

Bekijk de video’sBe Sociable, Share!