175 jaar ZEISS

december 13, 2021

2021 is een speciaal jaar voor ZEISS. 175 jaar geleden werd ZEISS opgericht door Carl Zeiss in Jena. Een goed moment om terug te kijken naar het succesvolle verleden en vooruit te blikken op hoe ZEISS samen met zijn partners de toekomst van de optiek vorm geeft.

Sinds ZEISS 175 jaar geleden werd opgericht, hebben nieuwsgierigheid, passie en precisie ons, onze klanten en onze partners geïnspireerd. Samen zijn we er keer op keer in geslaagd om nieuwe perspectieven te openen, grote uitdagingen om te zetten in grote kansen en het onmogelijke mogelijk te maken.

Ondanks de vele veranderingen die de wereld in de afgelopen 175 jaar heeft doorgemaakt is één ding hetzelfde gebleven: samen zoeken we de grenzen van onze verbeelding op. Met de passie voor uitmuntendheid creëren we waarde voor onze klanten en inspireren we de wereld om op nieuwe manieren te kijken.

Constante innovaties

De innovatiekracht van ZEISS komt voort vanuit het feit dat het bedrijf eigendom is van de Carl Zeiss Stichting, wat ervoor zorgt dat alle winsten binnen het bedrijf gehouden worden en een aanzienlijk deel hiervan geïnvesteerd wordt in Research & Development. De introductie van Punktal® in 1912, een revolutionair precisie brillenglas welke de basis zou vormen voor alle moderne brillenglazen, was slechts het begin. De behoeften van de consument leiden tot de innovaties die ZEISS jaarlijks op de markt brengt. Deze innovaties zijn inmiddels een vaste waarde binnen het portfolio. DriveSafe brillenglazen (2015), EnergizeMe brillenglazen (2017), UVProtectTM Technology (2018), VISUFIT 1000 (2019), SmartLife brillenglazen (2020) en Virtual Try-On @Home (2021) zijn hier een uitstekend voorbeeld van.

Al onze baanbrekende innovaties zijn het resultaat van elke beslissing die we hebben genomen, van elk idee dat we hebben gehad en van elke bijdrage die iedereen bij ZEISS heeft geleverd. We zijn trots op onze lange geschiedenis. Op het feit dat wij een bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de optiek. En de optiek van de toekomst vormgeven. De maan en de sterren zijn slechts ons beginpunt. Samen kunnen we een nog hoger niveau bereiken. We zijn al op de maan beland en streven naar nog grotere hoogten, “Seeing Beyond”.

Bekijk ZEISS.com/175 voor het verhaal achter onze 175 jarige geschiedenis.

Be Sociable, Share!