Slagveld bij de optiekbeurzen

april 3, 2020

Post image for Slagveld bij de optiekbeurzen

Ook de optiekbeurzen worstelen met de gevolgen van het Corona virus. Er wordt volop gegoocheld met data en alle informatie op bijvoorbeeld websites is niet altijd even goed bijgewerkt. Vooral bij Copenhagen Specs maken ze er een rommeltje van. De Kopenhagen versie van die beurs is nu verplaatst naar 15 en 16 augustus. De Berlijn editie staat voor zover wij weten nog gepland voor september maar dat is nergens terug te vinden en de nieuwe Barcelona variant is verplaatst naar volgend jaar april.

Het belangrijkste nieuws komt van de MIDO. Die is dit jaar definitief afgeblazen en verplaatst naar volgend jaar 6, 7 en 8 februari. Dat is minder dan een maand na de OPTI in Stuttgart. Bij de Nederlandse Optiekdagen zullen ze er ook niet zo blij mee zijn nadat eerder al het NCC bekend maakte het congres te verplaatsten naar de datum van de beurs in het najaar, zal er nu weer geschoven moeten worden met de voorjaarseditie 2021. We hebben het al eerder gezegd, of al die beurzen ook serieus rekening houden met de belangen van de leveranciers en de opticiens waag ik te betwijfelen. Deze hele agenda lijkt helemaal nergens op maar ja, beurzen willen geld verdienen dus rekening houden met elkaar en goed afstemmen, is niet aan de orde. 

DaTE in Florence staat overigens nog steeds gepland voor 21 tot en met 23 september en de SILMO in Parijs voor 2 tot en met 5 oktober dit jaar.

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: