Ruim 28.000 bezoekers op de OPTI

januari 19, 2018

Post image for Ruim 28.000 bezoekers op de OPTI

De OPTI in München was dit jaar groter dan ooit met een extra hal en meer standhouders. Bijna 28.500 bezoekers konden terecht bij 668 bedrijven met een veelvoud aan merken en concepten. Veel nieuwe monturen en zonnebrillen bij de brilfabrikanten met een nog steeds groeiend aandeel rondere vormen en metalen ontwerpen of designs waarin metaal en kunststof gecombineerd zijn. Klassiek acetaat zoals we dat de afgelopen jaren veel verkocht hebben is duidelijk en definitief op zijn retour en dat is goed want met nieuwe trends kunnen we klanten inspireren weer eens een nieuwe bril of zonnebril te kopen.

Verder veel aandacht voor gezichtsscans en 3D printing, meer en meer focus op verantwoorde en milieuvriendelijke materialen en productiemethoden en een groeiend aantal opties om monturen en zonnebrillen te personaliseren. Zoals bij het Deense BLAC dat BLAC1 (met referentie aan de Formule 1 want grotendeels in carbon fiber uitgevoerd) introduceerde dat het mogelijk maakt samen met de klant de bril van uw klant te individualiseren. Mooi en eenvoudig concept dat veel mannen aan zal spreken.

Natuurlijk ook ruimschoots aandacht voor de vaktechnische kant met grote stands en veel innovaties bij de (Duitse) glasfabrikanten, de contactlensleveranciers en instrumentenmakers. Wat nog een beetje ontbreekt zijn de wearables die in dit stadium van de ontwikkeling nog vooral op de CES beurs in Las Vegas getoond worden maar die in de toekomst natuurlijk ook een rol in onze branche gaan spelen. Eentje was er wel, de Smith Lowdown Focus van Safilo en Interaxon. Die is in Amerika inmiddels te koop en wordt dit jaar in Europa geïntroduceerd.

Volgend jaar groeit de OPTI naar maar liefst 6 hallen en wordt de beurs een paar weken later, van 25 tot 27 januari gehouden. Nu eerst de Be Optic in België, de Centrop Sales, Hall of Frames en BOLD in Nijkerk en daarna de MIDO in Milaan (24 t/m 26 februari) en de Vision Expo in New York (16 t/m 18 maart).

2018-01-19-X1

2018-01-19-X2

2018-01-19-X3

2018-01-19-X4

2018-01-19-X5

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: