Radar spreekt zichzelf weer eens tegen

december 5, 2018

Post image for Radar spreekt zichzelf weer eens tegen

Ooit kon je blind vertrouwen op de onpartijdige items van consumentenprogramma’s en de genuanceerde artikelen in de Consumentengids. Maar in deze tijd van nepnieuws doen programma’s als Radar en Kassa en bijvoorbeeld de Consumentenbond daar ook gewoon vrolijk aan mee. Recent schreven we nog over een onvolledig artikel in de Consumentengids. Afgelopen zaterdag had Radar weer een specialist van stal gehaald die stellig beweerde dat bescherming tegen blauw licht uit laptops, smartphones en bijvoorbeeld tablets alleen met knalgele glazen zou kunnen en sowieso niet nodig zou zijn.

Blijkbaar even hier en daar een paar ontwikkelingen gemist, denk alleen maar aan Essilor’s Eye Protect System met heldere glazen. Grappig genoeg liet datzelfde Radar overigens anderhalf jaar geleden een aantal specialisten aan het woord die over blauw licht precies het tegendeel vertelden en werd dat als absolute waarheid gepresenteerd.

Blijkbaar zijn er verschillende meningen en in plaats van die genuanceerd te bespreken wordt er even snel een itempje zonder enige diepgang van gemaakt. Misschien leuk voor het effect en om te scoren of handig voor bepaalde partijen die daar belang bij hebben maar niet om de consument zorgvuldig te informeren. Jammer en buitengewoon zorgwekkend!

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: