OpZIENbarend evenement laat zien hoe populair (zonne)brillen zijn

november 7, 2012

Post image for OpZIENbarend evenement laat zien hoe populair (zonne)brillen zijn

Afgelopen weekend nodigde Greving & Greving Opticiens haar klanten uit voor een uniek evenement. In het Drents museum had de grootste opticien van Noord-Nederland een bijzondere brillenbeurs georganiseerd. Een aantal toonaangevende merken toonde er de gehele collectie terwijl ambassadeurs van de merken aanwezig waren om bezoekers te informeren en adviseren.

Ongekende keuze uit bijzondere modellen

Brilliefhebbers uit het hele land kwamen naar Assen om dit buitenkansje niet te missen. Organisator Ton Greving kwam op het idee toen hij op een buitenlandse beurs was: “klanten krijgen altijd slechts een klein deel van de collecties van merken te zien. Het is voor ons onmogelijk alle collectives in hun geheel in te kopen dus we maken een selectie. Met medewerking van de ontwerpers en fabrikanten konden we dit weekend een keertje alles laten zien. Ook de modellen en de kleuren die minder gangbaar zijn”.

Trendshows en proeverijen

Het evenement werd opgeluisterd met trendshows waarin professionele modellen lieten zien wat de (zonne)brillentrends voor de komende tijd gaan worden. DELIwijn en Joop Zwiep verzorgden proeverijen van de heerlijkste wijnen en de meest exquise hapjes en wie zin had in een kopje koffie kon terecht bij Grand Café Krul in het museum.

Zelfs een zuurstofbar

Na een korte pauze kon dan weer verder gekeken worden want naast de verschillende brillenmerken waren ook de experts van brillenglazenfabrikant Essilor, de contactlensspecialisten van CooperVision en de adviseurs van Eyescan aanwezig om de bezoekers van informatie te voorzien. Om het belang van zuurstof voor de ogen te benadrukken was zelfs een zuurstofbar opgebouwd zodat iedereen die dat wilde ook even wat extra zuurstof kon tanken.

(Zonne)brillen ongelooflijk populair

Ton Greving toonde zich na afloop dik tevreden: “het is toch fantastisch dat (zonne)brillen zo populair geworden zijn. Niet zo lang geleden was een bril nog een noodzakelijk kwaad. Nu is het een belangrijk accessoire dat met zorg wordt uitgezocht. We hebben hier de afgelopen dagen werkelijk prachtige modellen voor onze klanten gereserveerd en die gaan we de komende weken met veel plezier afleveren”.

Jacques d’Ancona

Bijzonder leuk ook dat brildrager avant-la-lettre en goede relatie van Greving & Greving Opticiens, Jacques D’Ancona ook nog even tijd vond om naar Assen te komen en een nieuwe bril uit te zoeken. Hij heeft al een flinke collectie maar net als steeds meer mensen wisselt hij zijn brillen graag af en heeft hij dus aan één model niet genoeg.

Kans op vervolg heel groot

Ton Greving: “Dit was met meer dan duizend bezoekers zo succesvol dat ik nu al bijna met zekerheid kan zeggen dat ZIEN een vervolg zal krijgen. Dit smaakt in alle opzichten naar meer!”.

Over Greving & Greving Opticiens

Greving & Greving Opticiens is met 13 vestigingen veruit de grootste zelfstandige opticien van Noord-Nederland. Vorig jaar bestond de onderneming maar liefst 100 jaar en ontving het de Koninklijke Onderscheiding van Hofleverancier. Dat was een mooie kroon op het werk maar ook een stimulans om het de komende jaren nog beter te doen.
Greving & Greving Opticiens is aangesloten bij Club BRILLANT.

De deelnemende merken

De volgende merken presenteerden hun collecties of informeerden de bezoekers over hun producten en diensten: Contactlensfabrikant CooperVision, Brilglazenfabrikant Essilor, Ooglaserkliniek Eyescan en de brillenmerken Cartier, Chanel, ECO by MODO, Italia Independent, J.F. Rey, Jason Wu, Lindberg, Look, MODO New York, Prada, Theo, Trussardi en Vue d’Or.

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: