Optiekomzet HAL Investments 540 miljoen in de min

december 4, 2020

Post image for Optiekomzet HAL Investments 540 miljoen in de min

HAL Investments rapporteert over de eerste negen maanden van dit jaar een omzet van 2.500 miljoen euro. In dezelfde periode van 2019 was dat 3.040 miljoen euro. Dat betekent dus een min van 540 miljoen en -17,8%. Exclusief het effect van acquisities en wisselkoersveranderingen daalde de omzet met 18,3%. De vergelijkbare winkelomzet over de eerste negen maanden, gebaseerd op constante wisselkoersen, daalde met 18,9% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

De oorzaak is natuurlijk duidelijk en zit vooral in de eerste zes maanden van het jaar. Eind juli waren de winkelnetwerken in de meeste Europese landen en de Verenigde Staten weer geopend en eind september gold dit voor vrijwel alle winkels. Dat zorgde voor herstel van de omzet in het derde kwartaal hoewel van een forse stijging nog geen sprake was.  

De omzet over het derde kwartaal bedroeg 1.047 miljoen euro. Dat was een minimale plus ten opzichte van de eerste negen maanden van 2019 waarin de omzet 1.045 miljoen euro bedroeg. Exclusief het effect van acquisities en wisselkoersveranderingen steeg de omzet over het derde kwartaal met 1,5%. De vergelijkbare winkelomzet over het derde kwartaal steeg met 0,8%.

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: