Oostenrijkse MPG koopt 142 Eyewish winkels

december 23, 2021

Post image for Oostenrijkse MPG koopt 142 Eyewish winkels

Op de valreep van dit jaar maakt EssilorLuxottica bekend dat de Oostenrijkse Michael Pachleitner Group via haar dochteronderneming de Optic Retail International Group BENE, de 142 Nederlandse Eyewish en de 35 Belgische Grand Optical winkels overneemt. Er zit opeens vaart in de overnames want eerder deze week werd al bekend dat de Italiaanse Vision Group de 99 Italiaanse VistaSì winkels + nog eens 75 andere Italiaanse GrandVision winkels overneemt. De Vision Group is in Italië al eigenaar van de VisionOttica winkels.

MPG is een Oostenrijkse producent van een groot aantal brillenmerken die het wereldwijd verkoopt. Daarnaast produceert het zelf ook brillenglazen en is het inmiddels eigenaar van de optiekketen Hallmann met winkels in Duitsland en Denemarken. Bij het bedrijf werken 1.500 mensen.

De bekendste merken van MPG zijn Robert la Roche en Red Bull. De meeste andere zijn een soort van huismerken die hier totaal onbekend zijn. 

Hallmann Optik is als keten en qua aanbod vergelijkbaar met de Nederlandse ketens. Het verkoopt uiteraard een aantal eigen MPG labels maar ook andere merken voor het lagere en middensegment van de markt. De winkels bieden ook hoortoestellen aan.

Een interessant detail is dat voormalige Pearle directeur Marcel Norbart namens MPG bij deze transactie betrokken is en naar het zich laat aanzien weer een rol in de Nederlandse optiek gaat spelen.  

De transacties moeten nog wel door de mededingingsautoriteiten beoordeeld en goedgekeurd worden. De verwachting is dat een en ander in het eerste kwartaal van 2022 afgerond kan worden.

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: